KOMIKS: Dave Gibbons, Alan Moore, Watchmen: Strážci

Článek od: frankie - 05.01.2021

Watchmen: Strážci, komiksová ikona, bestseller, fenomén. Pro fanoušky komiksu pilíř toho, proč mají tento žánr rádi. Pro lidi s alespoň základním povědomím o literatuře dílo, které změnilo pohled na komiks. Tento rozsáhlý antihrdinský příběh vycházel u DC Comics v letech 1986–1987 a následně byl vydán v knižní podobě. Ocenění literární cenou Hugo je všeříkající.

KOMIKS: Before Watchmen: Minutemen - Ako to vlastne bolo...

Článek od: Marek Keram Barányi - 19.06.2012

Vo februári oznámilo DC Comics, že vydá sedem minisérií, ktoré budú mať spoločný názov Before Watchmen a budú zamerané na Rorschacha, Dr. Manhattana, Comediana, Silk Spectre, Nite Owla, Ozymandiasa a tým Minutemen. Autormi budú scenáristické a kresličské hviezdy, J. Michael Straczynski, Brian Azzarello, Darwyn Cooke, Len Wein, Lee Bermejo, J. G. Jones, Adam Hughes, Andy Kubert, Joe Kubert a Amanda Conner. Teraz tu máme prvý diel šesťdielnej minisérie Minutemen a môžeme sa presvedčiť, či to vlastne za tú námahu stálo.

ÚVAHA: Proč být normální?

Článek od: Anonym - 10.10.2009

Vůbec se to nezdá dávno, kdy jsem obhajoval zrušení hranic žánru. S ignorancí, která může být přiřazena jedině nezkušenosti a mládí, jsem věřil, že je důležité, aby mainstream přijal SF, a že jedinou cestou k dosažení tohoto cíle je zrušení žánru SF jako takového.

Přihlásit se k odběru RSS - Watchmen