Editorial: Nový Sarden vyplouvá

Článek od: Monika Slíva - 12.03.2016

Vítáme vás na palubě nového Sardenu. Připravte se, poletíme s větrem o závod.

Svého času (a není to tak dávno) se jeden nejmenovaný spisovatel rozhořčoval, kde mohl, že fantastické vody české internetové louže jsou zatuchlé a sotva se hýbající. A že nic už není, jak bývalo. Mezi jinými v těch vodách (podle jeho slov) měl reznouti též Sarden, vrak s podtitulem internetový deník. Mimo jiné, měřítkem nánosu rzi byla i nepřítomnost bouřlivých diskuzí pod našimi články.

Podle tohoto měřítka jsme stále tím samým vrakem a pomalu klesáme ke dnu.

Ovšem jinak se za rezivějící vrak rozhodně nepovažujeme. Pravda po jistou (a nepříliš dávnou) dobu jsme se pohybovali velmi pomalu, nejspíš jsme zamrzli v severním moři bezradnosti potom, co nás opustil kapitán Pechy a nechal řízení jen na prvních důstojnících. Člověku to chvíli trvá, než se zorientuje a převezme velení na lodi s řídnoucí posádkou, co se shodou okolností vytrácí na jiné lodě nebo bůhví kam. Je potřeba k těm pár starým vlkům, co vytrvali, najmout (a vycvičit) novou krev a to všechno za pochodu, vlastně v průběhu pomalé (i když vytrvalé) plavby vpřed.

S jarem nahazujeme motory na vyšší výkon, a jestli se nám to všechno daří úspěšně koordinovat, to už musíte posoudit sami. Oblékáme zbrusu nový nátěr i vnitřní zařízení strojů. Náš webmaster se činil a koneckonců, to že se objevíme brzy v novém, avizoval šéfredaktor ve svém posledním editorialu a na našem facebooku to taky vlálo.

Prozkoumejte všechna nová i stará zákoutí našeho plavidla pečlivě, budeme za to moc rádi. Vrátili jsme do života něco starého a přidali něco úplně nového a zůstává spousta věcí, na které jste byli zvyklí. Najdete u nás nově třeba Sloupek, který bychom vám chtěli předkládat opravdu pravidelně a mámit ho krom redaktorů i ze zajímavých lidí mimo Sarden ale vždycky z oboru. Stejně tak budeme pravidelně obtěžovat s nějakou anketní otázkou na aktuální fantastické téma každý měsíc tři osoby, které budou ochotny v pár větách nějak trefně odpovědět. Budeme dělat maximum pro to, aby publicistika nebyla jen novou záložkou v hlavním menu, ale abyste dostali co nejpravidelněji přísun rozhovorů a tematických článků. O recenze a všechny zavedené rubriky a články se bát nemusíte, a když si budete nějaký ten článek číst, zkuste si u toho zhasnout. Ne v pokoji, ale přímo v článku prostřednictví malinkaté lampičky v pravém horním rohu. Tahle drobná vychytávka je fakt povedená.

Celá redakce doufá a pevně věří, že se vám náš nový a modernější vzhled i obsah budou zamlouvat stejně jako nám.  A třeba se dočkáme i nějakého toho komentáře na znamení, že jsou naši čtenáři pořád s námi.

Příjemnou sardenskou plavbu i průzkum přeje
Monika Slíva Dvořáková
zástupce šéfredaktora

 

Komentáře

Děkuji za tvoji (též Martinovu) šéfredakční práci, která není zrovna časově nenáročná. A koukám, že píšeš i na písku a ve vodě! Chceš nás naštvat? Venku šédo - jak by trefně poznamenala moje autistická neteř - prostě psa by nevyhnal (zrovna jsme se vrátili z venčící procházky).

Takže užívej chvilky volna, lze-li.

Díky též Petrovi za nový Sarden!

... to bych si nikdy nedovolila takhle provokovat:-)

To jen šéfredaktorovi přišlo zřejmě vtipné spojení mezi tou plavbou, o které píšu a fotkou, kterou jsem vloni ilustrovala editorial o okourkové sezóně (kdy jsem skutečně v té době byla u móře). Taky tady mrznu, stejně jako všichni a nadávám na povětrnostní centrufugu (protože houpačka už se tomu snad ani nedá říkat...)

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

a svěží vítr do plachet! Tenhle face-lift Vaší kocábce ohromně sluší, těším se na sloupky i vtipné ankety, na vynikající recenze, co mě honí do knihkupectví nebo do knihovny, no prostě jste výborní! :-)

Sardenská loď je bohužel čím dál osamocenějším plavidlem s příjemným čtením v internetovém globálně zahnojeném moři plků a lží a za to patří celé redakci veliký dík!

Pevně doufáme, že takových věrných čtenářů, jako jseš ty se v éteru potlouká hodně:-) Bo kvůli vám (i když taky kvůi sobě, to dá rozum) to tu všechno pácháme a snažíme se (i všechno) pořád nějak šperkovat a zlepšovat...

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Blahopřeji k nové grafice. Ten dětský Čtyřlístek před tím byl fakt drsný. Vypadá to, že to ta hočičí (převažujíci) část vzala pořádně do rukou.

Děkujeme ty jedno město několikalevelové wink

Neřekla bych, že převažujeme, bude to tak půl na půl. A Petr (ten, který za vzhled může) je chlapec, tedy aspoň myslím... kiss

Již dávno, jsem "přeběhl" z fantasy.planet na tento web a co mě po půl roce potkalo? Menší písmo nového formátu. 

Přidat komentář