Editorial: Duben, ještě tam budem...

Článek od: Monika Slíva - 01.04.2016

Pojďme si zrekapitulovat, co všechno se odehrálo, zatímco jste seděli za březnovými kamny a pozorovali poťouchlé (minimálně trávou sjeté) počasí za okny.

Například jste se mohli přesunout do pohodlného křesla v kině, a když na to přijde, prokoukat tam dost hodin, neboť březen byl  štědrý na žánrové snímky v celé škále – s dětmi na Zootropolis nebo Kung fu Panda 3, bát se s Polednicí nebo Čarodějnicí, zasmát se s Hitlerem při Už je tady zas, dát si Divergence: Aliance a hlavně! konečně zjistit, jak je na tom Batman versus Superman (bohužel podle prvních ohlasů ne příliš slavně). V dubnu už to bude trochu slabší, ale i tak se určitě něco najde, třeba 10 Cloverfield Lane nebo Pátá vlna. U televizních obrazovek to ale bude jistit už šestá série Hry o trůny. 

Březnová Událost největší a slibované překvapení se samozřejmě odehrálo zde, protože jsme převlékli kabát i spodky a naskočili na zbrusu novou loď, o kteréžto jste byli podrobně informováni ve speciálním editorialu. Vaše ohlasy nás moc a moc těší a po vychytání pár drobných mušek, doufejme, vše běží k naší i vaší plné spokojenosti. Koneckonců 1943 přečtení hovoří samo za sebe:-)

V březnu spatřila světlo světa také historicky první Anketa kniha roku Sardenu a rozhodně se historicky neznemožnila. Naopak se jí ujaly i další weby a pomohly nám šířit její slávu do nekonečna a ještě dál, za což všem spřízněným duším a dalším šiřitelům moc děkujeme. A vynasnažíme se i napřesrok!

A co dál?

I když druhá polovina té ošoupané pranostiky tvrdí, že máme stále setrvat za výrobníkem tepla a nevystrkovat nos, určitě si to lze zpestřit dobrým čtivem a soutěžením. I v dubnu na vás všeho čeká vrchovatě. Soutěžně se musíte nechat překvapit (přece vám to nevykecáme předem), ale rozhodně vás nehodláme ani jeden dubnový týden ošidit o nějakou pěknou výhru. Snad budou mít podobný úspěch jako ta batmano-supermanská.  Recenzně se připravte mimo jiné na desáté Kladivo na čaroděje, Bez šance, Srdce v Atlantidě nebo Truhlu ze zálivu smrti a pravidelnou hromádku komiksů. S rozhovorem jsme přepadli Honzu Kotouče, a jestli to stihneme, tak ještě vyzpovídáme jednoho zajímavého a aktuálního českého autora. A čeká na vás jedna nablýskaná novinka v podobě Literárních vyhlídek na příští dva měsíce - zkrátka Na co se těšit pohledem jednoho z redaktorů - napoprvé to bude Petr Šimčík. Tudíž půjde o reprezentativní ač zcela osobitý výběr toho nejlepšího, co nabídne v nejbližší budoucnosti náš knižní trh. A máme pro vás taky jednu novou vychytávku - vidíte ty téčka na levé straně? To není nová ozdoba Sardenu, nýbrž funkce s jejíž pomocí si můžete zvětšit písmo a zpříjemnit si tak čtení. 

Dostanete dubnový sloupek i nové trio odpovědí na novou anketní otázku, pravidelný přísun ukázek a poutáků na knihy, seriály a filmy. Zkrátka určitě se vyplatí mrknout na hlavní stránku pravidelně, protože každý den je tu něco nového a ani v apríli si z vás nebudeme střílet…

Monika Slíva Dvořáková

zástupce šéfredaktora

Komentáře

na mobilu asi nemají moc smysl, v další iteraci úprav je pod 780px šířky schovám. Mě to tak nepřišlo, ale chápu - jinak se dá na mobilu kliknout na funkci zhasnout (lampička nahoře u textu) a tím se ta téčka překryjí  - jako nouzovka.

Každý národ má takové politiky jaké si zaslouží -> Svůj svět si musíme zasloužit!

Díky za radu. :) Mě to zkrátka ruší, Téčka mi překrávají začátky řádků a musím neustále scrollovat na mobilu nahoru a dolů, což úplně čtenářsky příjemné není.

A mně vždycky vrtalo hlavou, proč tam máme Vladimíra, když Ondřej je to známější jméno.... bůhví proč jsem tam poprvé napsala toho Vladimíra... a nikdy mě nenapadlo, že to funguje na oba:-DDDDDD A funguje, jako správný pionýr jsem si to šla hned vyzkoušet!

To je sranda, pořád je čemu se divit a nad čím žasnout:-D

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Přidat komentář