Letem (fantastickým) světem 30

Článek od: Matyáš Pařátek - 14.08.2016

Kdy vyjde v češtině nový Harry Potter? Jaký seriál se chystá podle tvůrce Hry o trůny? A už jste viděli nový trailer na další Star Wars? Že ne? Tak se pohodlně usaďte, začínáme. 

Trailer týdne

Rogue One: Star Wars Story

Letos se prosinec ponese opět ve znamení Star Wars. Tentokrát nás nečeká ale klasická epizoda, nýbrž příběh ze „setu“ Star Wars Story. A jako první se představí film Rogue One, který chronologicky patří mezi epizody tři a čtyři. Čeká nás příběh o partě podvraťáků, jejichž úkolem nebude nic menšího, než ukrást plány Hvězdy smrti. I druhý trailer láká na spoustu bitev a epičnosti a hlavní hrdinku s tváří Felicity Jones. Ovšem pozor. Konec ukazuje víc, než byste si možná přáli vidět. Takže trailer si pusťte jen na vlastní riziko. 

Víme, kdy vyjde Harry Potter a Prokleté dítě

Pokračování příběhu nejslavnějšího literárního kouzelníka (promiň, Gandalfe) je už nějaký ten pátek na pultech knihkupectví. A s ním i tuna nenávistného hejtu, který je mi upřímně u řiti . A zatímco tihle hejtři opékají Prokleté dítě na rožni, my ostatní očekáváme, až nakladatelství Albatros vydá nového Harryho v českém překladu. A ten den byl stanoven na 24. září.

 

RIP: Kenny Baker

Ve věku osmdesát jedna let zemřel britský herec Kenny Baker, který pomáhal utvářet dětství jako fenomenální robot R2-D2. Vedle Star Wars ho však můžete znát také z filmů Labyrint nebo Sloní muž.

Filmové novinky

V roli mladého Landa Calrissiana v novém Hanu Solovi by režiséři Phil Lord a Chris Miller rádi viděli herce Donalda Glovera. – Brad Pitt ukecává na post režie druhé Světové války Z Davida Finchera. – Letopisy Narnie se dočkají rebootu. Začne se Stříbrnou židlí.

Další seriál podle tvůrce Hry o trůny

Zatímco nás čekají dvě poslední sezóny Hry o trůny (ano, už je to tak – seriálu opravdu zamáváme v roce 2018. Ale nebojte se, nějaká cestička do Západozemí se vždycky najde), tak už se rokuje o dalším seriálu podle Martina. Tentokrát by mělo jít o sérii Divoké karty (u nás vydává nakladatelství Argo), do kterých nepřispěl jenom Martin, ale třeba Roger Zelazny.

 

Komentáře

HP č. 8, lépe řečeno scénář divadelní hry jsem právě v originále dočetla. Zhltla jsem to prakticky během víkendu a hejtři můžou jít klidně... jak to říct slušně... no třeba do Zapovězeného lesa:-D

Nebudu naprosto nijak spojlerovat, to se nebojte (koneckonců, to nedělám nikdy, leda na požádání), ale pro Potteromany je to zkrátka povinná četba a stejně si jí nenechají ujít, i kdyby kydači kydali a hejtři hejtili od rána do večera...

Už sám formát scénáře a nikoli přepis do normálního příběhu nemusí vyhovovat každému - taky jsem se toho bála - ale protože je to prakticky jen samý dialog, dá se to číst vcelku bez problému a moc to člověka neruší. Jakmile mě to vtáhlo do děje, docela jsem to přestala i vnímat. Ovšem fakt je ten, že dokonale znám prostředí, ve kterém se hrdinové pohybovali a moje podvědomí vědělo, co si má představovat:-)

A MNĚ SE TO PROSTĚ LÍBILO A NÁRAMNĚ JSEM SI TEN NÁVRAT DO HP SVĚTA UŽILA!!!

Dočkáte se samozřejmě u nás i recenze, a to tak rychle, jak jen to bude možné, až vyjde česká verze... čili podrobnosti a dojmy si nechám tam:-)

 

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Přidat komentář