Letem (fantastickým) světem 05

Článek od: Matyáš Pařátek - 22.11.2015

Vyšla nová kniha Vilmy Kadlečkové. Víme, kdo nejspíš bude záporákem v Temné věži a přihodíme trailer k pokračování Sněhurky a lovce. To je jen hrst událostí, které se tento týden udály ve světě fantastiky. 

Trailer týdne: The Huntsman – Winter´s War

Sněhurka a lovec z roku 2012 byla slušná fantasy. Jasně, nebyl to žádný Pán Prstenů, ale hlad po epické fantasy zahnala alespoň trochu. Byť pak už si na tenhle film asi moc lidí nevzpomnělo. Ale vydělal pěkné peníze, takže už příští rok dorazí dvojka, která vlastně bude prequelem. A tenhle týden se objevil první trailer. Materiál je zajímavý, ale trailer ho neprodává tak, jak by si film zasloužil. Každopádně na pány tu čekají Emily Blunt, Charlize Theron a Jessice Chastain a na dámy Chris Hemsworth. A scénář napsal sám Frank Darabont.

Zpráva týdne: Matthew McConaughey možná poputuje k Temné věži

Temná věž patří k jedněm z nejočekávanějších projektů posledních několika let. Mluví se o ní dlouho, párkrát došlo k jejímu stopnutí. Ale projekt naštěstí žije a konečně se kolem něj něco děje. Naposledy nafasoval nového režiséra – Nikolaj Arcel vystřídal taková jména jako Ron Howard nebo J.J. Abrams a teď se začíná ohlížet po obsazení. Prvním jménem na seznamu je Matthew McConaughey. Herec, který svoji kariéru po romantických komediích znovu nakopnul seriálem Temný případ, byl původně zvažován do role pistolníka Rolanda. Sám McConaughey ale projevil zájem o roli záporáka – Muže v černém. Kdyby to vyšlo, Roland by získal opravdu pořádně charismatického soupeře. 

John Constantine zase změní obličej

A z hrobu vstává také projekt Justice League Dark, který kdysi připravoval sám Gulliermo del Toro. Projekt je jakousi týmkou (anti)hrdinů, kde spolu proti silám temnot bojují John Constantine nebo Bažináč. Kdo film natočí, se zatím neví. Každopádně už se shání herci. A koho by producenti ve filmu chtěli vidět? Do role Bažináče by si představovali Rona Perlmana, pro rytíře Jasona Blooda Ewana McGregora, jako čarodějku Madame Xanadu by rádi viděli Monicu Belluci. Johna Constantina by si měl po Mattu Ryanovi a Keanu Reevesovi zahrát Collin Farrell. Samozřejmě, že žádný z herců ještě není potvrzený, ale všichni tak trochu doufáme, že si Keanu Reeves najde v diáři místo a střihne si okultního detektiva podruhé. Jeho kariéra by to určitě potřebovala. 

Scott Adkins nakope Sherlocka

Nedávno jsme tu ukazovali první fotku z natáčení Doctora Strange. A dneska máme další novinky týkající se tohoto filmu. Konkrétně obsazení, ke kterému se teď přidal Scott Adkins. Jelikož je Adkins herec a zápasník, který má zkušenosti s rvačkami v akčních filmech (např. Expendables 2) můžeme nejspíš čekat, že Benedict Cumberbatch dostane pár do zubů.

Nad českými zeměmi slunce nezapadá… až v roce 2016

Minulý týden jsme tu promovali výtečnou obálku k novému románu Jana Kotouče. No a teď vás musíme informovat, že knížka vyjde až v roce 2016. Hned je, na co se těšit.

Edice FASCINACE 

Milovníci fantastiky jsou dost podnikaví. A někdy se stane, že jim nestačí fantastiku jen číst, ale chtěji ji taky tvořit. Takže si teď web Mfantasy založil knižní edici FASCINACE, ve které budou vycházet sborníky povídek. Za nás palce nahoru a fandíme. 

Akta X se blíží 

Čas se krátí. Hodiny tikají. A návrat Muldera a Sculliové už se blíží. Už v lednu to vypukne. Takže je tu další plakát. 

Lehane konečně vyšel

Po dlouhém a úmorném čekání, během něhož jsme si okousávali nehty nedočkavostí, konečně vyšla další detektivka Dennise Lehaneho. Tentokrát Nic není svaté. 

Tři sestry Vilmy Kadlečkové

Nehodláme tu psát o rodinných vztazích jedné z předních spisovatelek české fantastiky. To jen upozorňujeme, že vyšla její nová kniha O snovačce a přemyslovi. A příští rok snad to poslední Mycelium. 

Bastard Executioner končí

Po první sezóně byl zrušen seriál Bastard Executioner od Kurta Suttera (Sons of Anarchy).

Gal Gadot jako Wonder Woman 

Minulý týden jsme tu představili fotku z natáčení Wonder Woman. A teď tu máme první oficiální fotku hlavní hrdinky. 

Lara Croft se vrátí

Filmového restartu se dočká hrdinka Larra Croft. O její návrat se postará Roar Uthaug, který natočil slasher Ledová smrt.

Trailer na konec: Gods of Egypt

Alex Proyas je režisérský pojem. Já, Robot, Vrána, Proroctví, Smrtihlav. Klenot vedle klenotu. Ovšem trailer k jeho novince Gods of Egypt působí hrozně mdle a nezáživně. Snad takový nebude celý film. 

 

Přidat komentář