Reportáž: Eroticon č.13

Článek od: Redakce - 16.10.2016

Každý con je originál a zvláště Eroticony se snaží vyčnívat z průměru a odvážně pronikat, kde se ještě fanda a fanynka SF&F nepodívali. Tentokrát to bylo divadlo Kámen.

Pozvánka na třináctý ročník Eroticonu

Článek od: Redakce - 25.09.2016

Zveme vás na dnes již kultovní akci primárně zaměřenou na eroticky laděná témata ve sf/f literatuře. Letos již potřinácté nabízíme zábavu nejen všem příznivcům scifi a fantasy, ale i dalším nadšencům a zvědavcům. Těšit se můžete na přednášky na neotřelá témata, inspirativní workshopy, fantasy folk rockový koncert, divadelní představení, módní přehlídku, malování na tělo, taneční lightshow a spoustu zábavy.   

RECENZE: Vilma Kadlečková, O snovačce a přemyslovi

Článek od: Jan Žlebek - 28.01.2016

O čem to je? O třech dcerách Krokových. O ženách a mužích. O národních dějinách – smyšlených a skutečných. O národní identitě. O Praze a o Brně. O moci slov. O archetypech, mýtech, legendách, příbězích, lžích, marketingu a PR. O okouzlení cizostí i o češství. O roli českých zemí v minulosti a v budoucnosti. O Libuši, Kazi i Tetě.

Letem (fantastickým) světem 05

Článek od: Matyáš Pařátek - 22.11.2015

Vyšla nová kniha Vilmy Kadlečkové. Víme, kdo nejspíš bude záporákem v Temné věži a přihodíme trailer k pokračování Sněhurky a lovce. To je jen hrst událostí, které se tento týden udály ve světě fantastiky. 

RECENZE: Ondřej Jireš (ed.), Klenoty české fantasy

Článek od: Jana Poláčková - 30.06.2015

Doba plyne a jak mladá generace čtenářů young adult odrůstá svým prvním písmenkovým střevíčkům, plynule přechází na tlustospisy G. R. R. Martina a dalších zvučných jmen zejména z oblasti anglicky psané fantasy. Čeští autoři se v jejich očích těší pověsti ušmudlaných Popolušek odsouzených k věčnému přebírání luštěnin a konverzaci s opeřenci pochybné pověsti. Teď však přichází kmotřička víla, otvírá šperkovnici… a namísto tří oříšků se ukazují Klenoty české fantasy.

 

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - V. Kadlečková