RECENZE: Margaret Weis & Don Perrin, Drakoniánská čest (Kangův regiment 2)

Článek od: Petr Vařák - 26.11.2010

Věrní čtenáři Dragonlance by možná mohli mít problém s veskrze lidským pojetím drakoniánů, jež pravděpodobně znají z předchozích knih jako obdobu skřetů – kruté a nelítostné. V tomto ohledu si autoři dali na postavách opravdu záležet, čtenář nemá problém drakoniány přijmout jako kladné hrdiny, jak je nám autoři předkládají, navíc mají do jednoho i vcelku propracované charaktery. Především pak mladé drakoniánky, ať už jde o inteligentní Tesik, vůdčí Fonrar nebo pubertální dvojčata Hanru a Šanru.

UKÁZKA: Margaret Weis a Don Perrin, Drakoniánská čest (DragonLance)

Článek od: Anonym - 11.11.2010

Pod hlavičkou DragonLance vydává Fantom Print pouze čtenářsky lákavé tituly. Mezi ně patřil i v únoru vydaný první díl nové série nazvaný Brigáda zatracených. Nyní přichází nakladatelství Fantom Print s jeho pokračováním. Kniha Drakoniánská čest je lákavou porcí dobrodružsví, zrady, neuvěřitelných soubojů i úsměvným momentů.

UKÁZKA: Margaret Weis a Tracy Hickman, Válka zatracených (DragonLance, Legendy 2)

Článek od: Redakce - 24.08.2010

Na Krynn dopadla ohnivá hora. Bohové zničili Chrám v Ištaru. O sto let později je země Ansalon bezútěšnou pustinou a jeho obyvatelé bojují o přežití v zemi týrané nemocemi, hladomorem a válkou. Když Raistlin - nyní mocný čaroděj - prchal z Ištaru, odsouzeného k záhubě, poslal pomocí magie bratra Karamona a kněžku Crysanii právě do této doby. Chce tu ve Věži Vysoké magie vstoupit do Portálu a vyzvat na souboj Královnu Temnot. Jeho plány se však jeden po druhém začínají hroutit.

Přihlásit se k odběru RSS - DragonLance