PŘÍBĚH JEDNOHO PŘEKLADU: Asprin znovu a lépe

Článek od: Jan Křeček - 13.12.2020

Další prima mýtus mám rád. Je to vtipné, lehké čtení, kterého na trhu paradoxně není mnoho, postavy jsou jasně dané, skoro bych řekl, že Skeeve a Aahz jsou takoví Laurel a Hardy humoristické fantastiky. Víte, co čekat, víte, že to nebude nijak světoborné, ale taky víte, že to bude mít slušnou úroveň a že to potěší. Něco jako Jakub Vandrovec, jen se tam míň zabíjí.

NEDĚLNÍK: Na více židlích

Článek od: Jan Křeček - 26.01.2020

Jaké to asi je, mít pod ctěným pozadím víc než jedno sedací zařízení? A co na to opravář internetového připojení? Zeptejte se Honzy Křečka, ví o tom své.

Máme pro vás, jak doufáme, první z dlouhé řady Nedělníků, které bychom chtěli pravidelně vydávat každou druhou neděli. Postřehy, glosy, fejetony, zábavné nebo poučné historky ze života našich redaktorů a zajímavých lidí z branže budou jejich náplní. Těšte se, určitě to bude zajímavé čtení.

Fenomén Novotný: ROZHOVOR 02: O politice a společnosti: „Problém je v islámu“

Článek od: Jan Křeček - 06.12.2019

Druhý prosincový pátek značí druhou část rozsáhlého rozhovoru s Františkem Novotným, která se nese v politickém duchu, rozebírá společenské souvislosti, a psaním se až tak moc nezabývá. I když... jak známo, vše souvisí se vším a věci málokdy existují samy o sobě. O tom ví každý spisovatel své.

Fenomén Novotný: ROZHOVOR 01: O psaní: „Těžím z toho, co jsem sbíral celý život“

Článek od: Jan Křeček - 29.11.2019

Bylo 2. března 2019. Čekal na mě na zastávce I. P. Pavlova, aby mě odvedl do jednoho ze scifistických brlohů, hospody U Regenta. Dvě a půl hodiny jsme strávili v příjemné a podnětné rozpravě nad pivem. Původně jsem oznámil tři okruhy: psaní a literatura; roboti a lidé (a povídky); politická situace ve světě a její znázornění v románech. Bylo to naivní – stejně jsem neukočíroval svou povinnost „interviewera“ a nechal se unést tématem. Jde to vůbec jinak, když mluvíte s Františkem Novotným?

LITERATURA: Kniha roku Sardenu 2016, komentáře

Článek od: Redakce - 13.02.2017

Loni jsme to zkusili. A letos jsme se rozhodli pokračovat. A abyste si sami mohli spočítat, že vám ve výsledcích Knihy roku Sardenu nekecáme, přinášíme konkrétní odpovědi jednotlivých respondentů. A těšíme se, že v komentářích přibudou odpovědi čtenářů.

ANKETA: Kniha roku Sardenu, komentáře

Článek od: Redakce - 08.03.2016

Abyste si sami mohli spočítat, že vám ve výsledcích Knihy roku Sardenu nekecáme, přinášíme konkrétní odpovědi jednotlivých respondentů. A těšíme se, že v komentářích přibudou odpovědi čtenářů.

Přihlásit se k odběru RSS - J. Křeček