SOBOTNÍ FILMOVÁ SRDCOVKA

Článek od: David Hálek - 24.02.2024

Hádanka: představte si, že jste čtrnáctiletí mlíčňáci a jdete do kina. Po dvou hodinách vyjdete ven coby mužní muži, kterým rostou chlupy i na chlupech a možná si chvíli nejste jistí svou sexualitou. Jaký film jste právě viděli?

FILM: Liga spravedlnosti Zacka Snydera

Článek od: Frecerick - 21.04.2021

Zack Snyder, řečený Spasitel, sestoupil z nebes a stvořil jako pastýř pro své stádo tu pravou, nefalšovanou a jedinou verzi Ligy spravedlnosti. Čtyřleté čekání symbolicky přineslo čtyřhodinové dílo, které jen vyvolení dokážou prosedět na jeden zátah. Je ale Snyderova verze opravdu ta správná? Povedla se víc než Liga z roku 2017? Odpovědi na tyto otázky najdete zde a nikde jinde, neboť sám velký Zack posvětil moji klávesnici a stejně tak moji židli, abych ty čtyři hodiny vydržel.

FILM: 300: Bitva u Thermopyl

Článek od: Jan Pechanec - 21.03.2007

Děsivá a krutá je Sparta. Jen dítě zdravé a silné může vykročit na cestu bolesti života. Učit se přežít a prospět svému rodnému městu. Taková cesta čekala také Leonidase, než se stal králem spartským a postavil se krutovládci a uchvatiteli Xerxovi. Řecké státy se spolu handrkují v předvečer hrozby porobení. Svoboda může být ohrožena. Zachránit ji může jedině symbol, který vnukne víru ve vítězství proti neporaženému tyranovi. Obětovat se pro druhé dokáží pouze skuteční muži, zastávající hodnoty nejvznešenější: Odvahu a čest. Jedině tak nezapadne do zapomění čin hrstky, co se postavila mnoha.

Přihlásit se k odběru RSS - Z. Snyder