Nové tituly z nakladatelství Epocha

Článek od: Redakce - 20.09.2021

V nakladatelství Epocha přes léto nezaháleli a během následujících dnů se máte rozhodně na co těšit! Kristýna Sněgoňová s pokračováním Města v oblacích, nová kniha od Lucky Lukačovičové, Váchova Šedá, co se v Rudou proměnila, nebo další povídkový sborník nabitý samými zvučnými jmény  určitě zdaleka nejsou všechny epochální knihy na obzoru.

Tak pojďme na to!

Rudá od Dalibora Váchy

Svět je jiný. Lidé jsou jiní. Sovětský svaz se rozhodl proniknout do  střední Evropy a  vzít si zpět vše, co vždy považoval za  vlastní. Objevuje se stále více jedinců nadaných psychotronickými schopnostmi, ale stále nemají na růžích ustláno, ba právě naopak. V oblasti odstavené jaderné elektrárny Temelín se shromažďuje nepochopitelná substance šedá, která hrozí, že urychlí všechny probíhající změny nebo je dokonce odkloní na ještě nebezpečnější trajektorii. Jenovéfa se snaží přežít a najít cestu světem, který podezřele připomíná ten náš, jen tam občas něco chybí nebo něco zatraceně nebezpečného přebývá.

 

Zákon azylu od Lucky Lukačovičové 

Kde jsou monstra, jsou i lovci. A náš svět je jich plný – monster i těch, kdo je loví. A heslo každého v téhle válce zní: „Použij cokoli, co funguje, a přežij!“ V současné Praze to platí dvojnásob. Jestli to někdo poznal na vlastní kůži, je to Benedikt. Zbavený ochrany organizace lovců se může spolehnout jen na pomoc výstředního antikváře a dívku, která je někdy děsivější než všechna monstra.

V odkazu najdete i ukázku z knihy.

 

Země v troskách od Kristýny Sněgoňové

Svět je v troskách. Když se hroutil, lidé postavili svou spásu – města na obrovských pilířích chráněná před vším zmarem tam dole. Ale to bylo dávno a nyní nastal čas vrátit se na zem. Jenže povrch je jiný než bezpečné výšiny měst v oblacích, a  nejde jen o  krvelačné Cizince – největším nepřítelem byl pro člověka vždycky zase člověk. Tam dole jsou ale i věci, s jejichž pomocí by mohli lidé znovu ovládnout Zemi, a získat je bude to nejtěžší, co čeká výpravu slovanského města tyčícího se vysoko nad povrchem. Kristýna Sněgoňová se vrací do kulis svého nejúspěšnějšího románu a  přináší příběh, který rozvíjí fascinující svět měst v oblacích.

V odkazu najdete i ukázku z knihy.

 

Krásky a vetřelci, sborník, ed. Kyša, Merglová

Vejdou mimozemšťan, Čech a Žmrnlub do baru a Čech řekne: Co je, sakra, Žmrnlub? Ať je to cokoliv, v téhle knize to nenajdete. Na rozdíl od mimozemšťanů a Čechů. A Češek. A bojů mezi nimi. Tedy mimozemšťany a  Čechy. A  Češkami. Jak to dopadne, je jasné: Jsme přece Češi. Nevzdáme se. A  pokud, bude přitom alespoň sranda. Nová antologie tuzemské fantastiky přináší to nejlepší, co se o střetu mezi mimozemšťany a lidmi dá napsat. S nádechem zlatého věku světové sci-fi a poctivou dávkou české a slovenské neomalenosti a schopnosti přijít s příběhy, při kterých se budete smát, bát, bavit i červenat. Čekají vás ostřílení autoři, krásky, krasavci, emzáci i hnusáci a jako bonus komiks o holkách z bombardéru, nacistech a létajících talířích. Do antologie přispěli: František Kotleta, Petr Heteša, Kristýna Sněgoňová, Jan Kotouč, Roman Bureš a další.

 

Všechny čtyři knihy jsou buďto už k dispozici, nebo v předprodeji. Sborník měl dokonce několikero verzí obálky. Záměrně píšeme měl, protože některé z těch limitovaných byly rozebrány ještě v předprodeji.

A u všech se můžete na Sardenu (doufejme, že záhy) těšit na recenze, a také na nějaké ty rozhovory!

Komentáře

Ach jo, proč mám takový dojem, že na mě tam bude stále ještě příliš málo slizkých mimozemských chapadel ve vlhkých pozemských otvorech... Už vím! Protože jsem starej prasák :-))

Přidat komentář