Bod obnovy: rozhovor nad filmem

Článek od: Redakce - 15.02.2024

Bod obnovy patří k nejambicióznějším českým snímkům, které vyšly v loňském roce. Velkolepý sci-fi snímek dorazil 24. ledna na streamovací platformu Netflix. Rozhodli jsme se vám představit naše názory na tento unikátní filmový počin v poměrně netradiční formě.

FILM: Bod obnovy

Článek od: Daniel Palička - 01.11.2023

Dlouho očekávaný snímek Bod obnovy vtrhl na plátna kin. Ambiciózní český film, za jehož zrodem stál režisér Robert Hloch, v upoutávkách lákal na netradiční, vizuálně opojný zážitek, který nemá v našich luzích a hájích obdoby. Tvůrci měli velké ambice a divákům chtěli naservírovat odvážné a osobité dílo s jedinečným kreativním uchopením. Podařilo se naplnit vysoká očekávání, nebo se projekt autorům kompletně rozpadl pod rukama?

ROZHOVOR se Zuzanou Strachotovou

Článek od: Madla Pospíšilo... - 21.09.2023

Zuzana Strachotová kolem sebe víří auru tajemna a neznáma. Prozradila na sebe pouze to, že miluje anime a že se zabývala čínským bojovým uměním Wing Chun.
V českém literárním rybníčku není žádným nováčkem, v roce 2017 debutovala v nakladatelství Fantom Print sci-fi románem Devět dní, v němž se náboženský fanatismus ve světě Citadely střetává s touhou po svobodě Povstalců. V roce 2019 pak navázala pokračováním nazvaným Devět nocí, jež je zároveň uzavřením příběhu.
Letos jí v nakladatelství Epocha vyšel román Vypůjčený čas. A nejen o něm budeme s autorkou hovořit.

RECENZE: Vypůjčený čas, Zuzana Strachotová

Článek od: Madla Pospíšilo... - 19.09.2023

Zuzana Strachotová není v žánru sci-fi žádným ořezávátkem a že umí skutečně výborně psát, ukázala už ve svém debutu Devět dní. Její nová kniha Vypůjčený čas je začátkem nové série a pracujíce se zdánlivě jednoduchou premisou známou z mnoha sci-fi filmů a seriálů. Ať už se z dlouhého spánku ve stázi probudí nejnebezpečnější zločinec na světě, nebo dredatý floutek se zálibou v chilli a čatní či zdánlivě křehká dívka trpící nevyléčitelnou nemocí, zdálo by se, že na toto téma není už moc co vymýšlet.

Epochální sci-fi v soutěži

Článek od: Redakce - 19.08.2023

V rámci Sci-fi maratonu jste mohli dva celé týdny soutěžit s kvízem o jeden díl Legie Kristýny Sněgoňové a Franty Kotlety a brzy se dočkáte i vyhodnocení a vylosování vítěze. My pro vás od nakladatelství Epocha máme k soutěžení ještě několik dalších titulů, ale tentokrát nebudete nikam posílat emaily, stačí, když nám tady nebo na na našem facebooku napíšete svou odpověď do komentáře.

RECENZE: Eva "Ronne" Lassler - Druhá Země

Článek od: Kamba - 01.08.2023

Tento rok se úspěšně vyhýbám fantasy gamebookům a podařilo se mi to i tentokrát: další z letošních novinek je sci-fi Druhá Země. Jeho autorkou je Eva „Ronne“ Lassler, která se na poli herních knih úspěšně představila fantasy prvotinou Dáma z Agor-Nhat ze světa Dračí hlídky.

RECENZE: Prázdnota, Michaela Merglová

Článek od: Madla Pospíšilo... - 04.07.2023

Plzeňská rodačka Michaela Merglová je čtenářské veřejnosti známá především epickou trilogií Píseň oceli, Píseň severu a Píseň války, ale ve své nejnovější knize dává fanouškům nahlédnout, že ačkoliv jí jde žánr meče a magie na výbornou, umí i zatraceně překvapit.

ROZHOVOR s matadorem české fantastiky Miroslavem Žambochem

Článek od: Tereza Zelinová - 21.06.2023

Miroslav Žamboch, muž bez bázně a hany, matador české fantastiky. Má za sebou neskutečné množství povídek, novel a románů, z nichž některé se dočkaly zahraničního vydání. Je jako doma ve fantasy světech, vesele se prohání budoucími vizemi a letos nás opět vzal na exkurzi do Cevinu. A to je úžasná příležitost nejen na napsání recenze, ale i na rozhovor s duchovním otcem (nejen) Baklyho.

RECENZE: František Kotleta, Spad (Souborné vydání)

Článek od: Madla Pospíšilo... - 31.05.2023

Bruntálského řezníka Františka Kotletu, literárně epického hráče se smrtí, není třeba čtenářům Sardenu představovat.
Ani jeho opus magnum, čtyřdílnou sérii Spad, díky níž si vysloužil podezření z věšteckých schopností a předvídání budoucnosti.

Vážené čtenáře této recenze raději dopředu upozorňuji, že vzhledem k tomu, že se jedná o souborné vydání, obsahuje text mnohé spoilery.
Čtěte tedy na vlastní nebezpečí!

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - česká sci-fi