REPORTÁŽ: Kapitán Báthory sa vrátil. A obliali ho írskou whisky.

Článek od: Anonym - 11.12.2011

Len málokedy majú fani to šťastie, že dve ich srdcu blízke akcie vyjdú na jeden týždeň. No na prelome novembra a decembra sa Ďuro Červenák rozhodol pokrstiť svoju novinku iba pár dní pred brnianskym Fénixconom. Tá prvá zo zmienených akcií bola v mnohých ohľadoch neobyčajná.

UKÁZKA: Juraj Červenák, Ďáblova pevnost (Dobrodružství kapitána Báthoryho 3)

Článek od: Anonym - 24.11.2011

Užijte si opět po roce návrat kapitána Báthoryho. V prologu, "v němž se na scénu vracejí staří známí a ozvěna již vylíčeného příběhu se stane předmluvou k novému vyprávění." Dozvíte se například, jak se vede Čelebimu: "Čelebi nemohl uvěřit, že do toho znovu spadl. Hlavou mu kdoví proč běžela příhoda, jíž rád bavil společnost – ta o džaurovi, který na něj zaútočil během vyprazdňování, takže se při souboji vydatně vyváleli v nečistotě a derviš musel předstoupit před serdára zaneřáděný a páchnoucí jako latrína v létě."

RECENZE: Juraj Červenák, Brána Irkally (Dobrodružství kapitána Báthoryho 2)

Článek od: Martin Stručovský - 22.12.2010

Juraj Červenák je fakt bourák. A to neříkám jen kvůli tomu, že jeho knihy vyhledávám raději než pánské časopisy Maxim a Playboy, ale především proto, že umí psát, jeho nápady jsou k nezaplacení a leckterý světoznámý žánrový spisovatel by mu je mohl závidět a nakupovat od něj za stovky dolarů na E-bay či Amazonu. No řekněte, znáte jiného natolik šíleného autora, který by svou kariéru vybudoval na...

RECENZE: Juraj Červenák, Brána Irkally (Dobrodružstvá kapitána Báthoryho 2)

Článek od: Matej Vojtko - 09.12.2010

Prvé literárne dobrodružstvo Kornela Báthoryho neskončilo pre tohto vojenského kapitána práve najlepšie. Zachrániť uneseného syna sa mu nepodarilo a na dôvažok bol zajatý a uvrhnutý do otroctva nenávidenými osmanskými Turkami. Slovenský majster pera Juraj Červenák dal prvému dielu svojho vysnívaného cyklu preňho vskutku netypickú horkú bodku, ktorá však spoľahlivo navnadila čitateľov na pokračovanie.

RECENZE: Juraj Červenák, Strážcovia Varadína (Dobrodružstvá kapitána Báthoryho) - SK vydanie

Článek od: Matej Vojtko - 03.06.2010

Tak, a je to tu. Po mnohých rokoch vyplnených napospol vynikajúcimi knihami v českom jazyku sa slovenskí fanúšikovia dočkali a po prvýkrát majú možnosť vychutnať si príbeh z pera Juraja Červenáka v podobe, v akej ho autor stvoril. A že to nie je hocijaký príbeh. Sága Dobrodružstvá kapitána Báthoryho, ktorej úvodnou kapitolou je práve román Strážcovia Varadína, je podľa autorových slov jeho vysnívaným dielom, príslovečným opusom magnum, ku ktorému smeroval od začiatku svojej spisovateľskej kariéry.

UKÁZKA: Juraj Červenák, Strážcové Varadínu - Báthory 1

Článek od: Anonym - 08.12.2009

Kapitán Kornelius Báthory, šermíř, rytíř a básník, už mnohokrát prokázal své vojenské kvality. Jako člověk však selhal, když po manželčině smrti zanevřel na svého syna a raději dal přednost vojenské kariéře. Dnes, kdy je Michalu Báthorymu dvanáct let, chce Kornel všechno napravit a opět se mu stát otcem.

Přihlásit se k odběru RSS - Dobrodružství kapitána Báthoryho