UKÁZKA: Zuzana Hartmanová, Kosti pod mechem

Článek od: Redakce - 22.03.2024

Na druhou polovinu března si nakladatelství Host připravilo pro své čtenáře novinku z pera Zuzany Hartmanové. Ta se ve své knize Kosti pod mechem vrací do světa, do něhož zasadila své první dva romány, a představuje v ní své asi nejoblíbenější postavy – minotaury.

RECENZE: Dana Beranová, Zpěv straky

Článek od: ena - 28.01.2024

Je niečo zlé na tom byť čarodejníčkou? Henrieta sa čarodejníčkou má stať. Jej čarodejnícka matka je k nej však často krutá, ponižuje ju a ubližuje jej. Raz sa Henriete naskytne príležitosť vyviazať sa z čarodejníckeho sľubu a svoju šancu nepremárni. Získa tým znalosti a liečiteľské zručnosti veľmajsterky rádu milosrdných. Avšak za všetko sa platí...

RECENZE: John Gwynne, Moc (Věrní a padlí 1)

Článek od: Jana K. - 20.11.2023

S britským autorem fantasy Johnem Gwynnem se čeští čtenáři mohli setkat poprvé v loňském roce, kdy se nakladatelství Host zhostilo překladu Stínu bohů, prvního dílu série Krvopřísežní. Knize se i u nás dostalo zaslouženého kladného ohlasu, díky čemuž se chystá nejen pokračování Hlad bohů, které má vyjít ještě v letošním roce, ale Host se rozhodl též přeložit autorovu první vydanou tetralogii Věrní a padlí (Faithfull and the Fallen).

RECENZE: Matthew Ward, Odkaz oceli (Legacy 2)

Článek od: Jana K. - 17.11.2023

Série Legacy od britského spisovatele Matthewa Warda je vyloženě čtenářským rájem pro milovníky kolosálních epických fantasy. Už první díl, Odkaz popela, se pyšnil úctyhodným rozsahem 791 stran a druhý rozhodně nezaostává – Odkaz oceli, prostřední část chystané trilogie, jíž se u nás zhostilo nakladatelství Host, přináší těch stránek už přes osm stovek.

RECENZE: Richard Swan, Královská spravedlnost (Říše vlka 1)

Článek od: Jana K. - 16.10.2023

Anglický spisovatel a vystudovaný právník Richard Swan není na literárním poli úplným nováčkem – za sebou má již několik děl vydaných samonákladem, z nichž se největšího ohlasu dostalo space opeře The Art of War Trilogy. Do širšího povědomí se však dostal až s Královskou spravedlností (The Justice of Kings), úvodním dílem fantasy trilogie Říše vlka (Empire of the Wolf), jejíhož překladu se zhostila Dana Krejčová a vydání se ujalo nakladatelství Host.

RECENZE: Kim Fu, Méně známé nestvůry 21. století

Článek od: Tereza Kučírková - 30.09.2023

Mladá kanadská spisovatelka Kim Fu debutovala románem Pro dnešek jsem kluk (2014), který se rychle dočkal nadšených ohlasů i množství literárních cen. Na její první povídkovou sbírku tedy byla kladena velká očekávání. Také se s vydáním nesl otazník, jak se autorka po niterném románu s transgender tématikou vyrovná s fantaskními náměty.

RECENZE: Marie Domská, Sivá krev

Článek od: Tereza Zelinová - 28.08.2023

To, že elfové nejsou jen samé sluníčko, mír a láska, nám ukázalo mnoho autorů. Ať už vezmeme Salvatoreho Drizzte, temné elfy v Marvelu, Total War, Elden Scrolls, Warhammeru nebo ve strategii Heroes of Might and Magic VII. Všude tam jsou vyobrazováni jako bytosti s tmavou nebo naopak velmi světlou až bílou pletí, tmavými vlasy a nejlépe fialovýma očima. Obvykle mají rádi tmu a pohybují se v podzemí nebo jeskyních. Aby toho nebylo málo, tak většinou to jsou záporáci, v tom lepším případě antihrdinové. Do tohoto pěkného, úhledného a mírně emo balíčku letos přihodila svůj pohled i česká autorka Marie Domská.

RECENZE: Jan-Marek a Lenka Šíkovi, Rituál a Trojice

Článek od: Tereza Zelinová - 23.05.2023

Rituál vyšel v roce 2019 a o tři roky později následovalo pokračování s názvem Trojice. Za tímto počinem stojí manželé Šíkovi. Jan Marek aktuálně vyučuje na Masarykově univerzitě v Ústavu baltistiky a jazykovědy, Lenka se naplno věnuje třem krásným dětem. Společně hrají a zpívají v kapele Ertha a aktuálně intenzivně pracují na třetím pokračování, jež bude podle jejich slov uzavřením celé série.

RECENZE: Petra Slováková: Vzpomínky na zítřek

Článek od: ena - 01.05.2023

Na pokračovanie románov Střípky času a Pán čarodějů sme si museli chvíľku počkať. No oplatilo sa. Príbeh Jany, ktorá dokáže ovládať čas, sa zamotal a zdramatizoval oveľa viac, ako by sme si na začiatku pomysleli. Kým v prvej knihe bola Jana len naivným dievčaťom, ktoré vychovávala skôr ulica ako večne opitá matka, v druhej spoznala lásku a zistila, že môže byť milovaná a dôležitá. Už nemá dôvod iba prežívať, chce žiť. V románe Spomínky na zítřek je z nej žena, ktorá dokáže mnoho obetovať a bojovať so životom aj s ľuďmi o svoje šťastie a vyrovnávať sa s ranami, ktoré utŕžila...

RECENZE: Fonda Lee, Nefritové město (The Green Bone Saga)

Článek od: Jana K. - 17.11.2022

Už dlouho jsem nečetla knihu s tak skvěle vykresleným světem plným zajímavé magie, rodinných dramat, klanových bojů a rivality a nečekaných zvratů, jako se to podařilo Fondě Lee v úvodním díle trilogie The Green Bone Saga – Jade City, v češtině jako Nefritové město. Tato kanadská spisovatelka s asijskými předky tu nabízí sice pomalejší vstup, ovšem hutná atmosféra Žanlungu vás pohltí natolik, že ho budete opouštět jen neradi.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Host