KOMIKS: Jeff Smith - Kůstek 1: Útěk z Kůstkova

Článek od: Marek - 18.09.2019

Komiks, který na první pohled vypadá jako ideální roztomilé čtení pro děti, ale bez problémů zaujme i starší čtenáře? Taková věc se přihodí maximálně jednou... dvakrát... třikrát za deset let. Ale pokaždé má stejného podezřelého - Ferdu Kůstka.

Kůstek znovu na scéně!

Článek od: Redakce - 29.09.2018

Jenom málokterý komiks se může pochlubit takovým přínosem k šíření povědomí o tomto médiu než Kůstek (v originále Bone) Jeffa Smithe. Nakladatelství Crew je nesmírně rádo. že může v češtině uvést Kůstka na trh už podruhé - tentokrát v barevné vázané verzi pod značkou CREW KIDS, jejímž cílem je oslovit především mladší čtenáře.

KOMIKS: Shazam! The Monster society of Evil - Povedz magické slovo...

Článek od: Marek Keram Barányi - 26.06.2013

Povedzme, že by ste sa chceli zoznámiť s Captainom Marvelom a jeho svetom. Tým myslím vazbiča v červenom od vydavateľstva DC Comics, nie Captaina Mar-Vella od Marvel Comics. Ste odsúdený na nikdy nekončiace pátranie medzi komiksami, ktoré boli za viac ako sedemdesiat rokov vydané? Nemusíte sa báť, je tu Keram aby vám poradil... zase.

RECENZE: Jeff Smith, Kůstek 2 - Oči bouře

Článek od: Tobiáš Smolík - 06.09.2011

„Jupijej! Vyšel další Kůstek!“ Nyní jsou v kurzu dvě možnosti. Buď jste ihned po přečtení úvodního výkřiku vyskočili od svých prohlížečů, doběhli k oblíbenému knihkupci a s novým komiksem v zubech se právě snažíte popadnout dech a nebo… A nebo ne. Pokud by situace číslo jedna opravdu nastala, už asi stejně nemáte chuť tuto recenzi dočíst, jelikož důvody, proč si Kůstka koupit, znáte a důvody, proč si ho nekoupit, vědět nechcete. Inu, trochu jsem počítal s tím, že většina čtenářů Sardenu to má v hlavě alespoň trochu srovnané a nevyráží v papučích do ulic pokaždé, co se objeví jakákoliv nová kniha. Takže pro ty, co zůstali sedět, následuje pár řádek o tom, jak to s tím Kůstkem vlastně je.

RECENZE: Jeff Smith, Kůstek - Útěk z Kůstkova

Článek od: Tobiáš Smolík - 21.07.2010

Nepamatuji si, že by se na mě z obálky komiksu někdy usmívalo tolik ocenění. Kůstek obdržel nejen 10 cen Eisner Award a 11 Harvey Awards, ale byl i zařazen časopisem TIME mezi 100 nejlepších knih století. A k tomu všemu ještě komiks doporučuje tvůrce seriálu Simpsonovi Matt Groening i spisovatel Neil Gaiman (Sandman).

KOMIKS: Kůstek na Crwecon!

Článek od: Jiří Pavlovský - 21.05.2010

Už za několik dnů vyjdou dohromady první dvě knihy z legendární černobílé řady Bone - u nás coby Kůstek. Tenhle uzavřený fantasy příběh, získal všemožná ocenění a byl dokonce zařazen mezi nejzásadnější knihy století.

Přihlásit se k odběru RSS - J. Smith