RETROHRANI: Tvoříme retro diorama

Článek od: Petr Simcik - 02.10.2020

K tomuhle retrotvoření mě přivedl Instagram. Díky zálibě v retro hrách se mi nabídl účet jakési asi Američanky, která prodává obrázky s Pokémony, Mariem a podobnými věcmi. Jedná se o pseudo 3D obrázky, prakticky diorámy, jak je my starší známe z ABC – bitva na Vítkově, ponorka Nautilus... víte, o čem je řeč :)

RETROHRANÍ: Mobilní Nintendo 8-bity

Článek od: Petr Simcik - 14.08.2020

Úspěchu retro nálad v herním světě si nám všimli jednak Číňani, jednak řetězce typu Lidl nebo Tchibo. Podobné stroje, které nabízí hromadu 8bit a 16bit her se nám ale objevují všude možně. A až na pár výjimek jsou všechny, které lze dostat rychle v ČR, zatím dost špatné! Jde v mnoha případech o handheldy (typu Gameboy / Gameboy Advance) nebo flashky do televize s bezdrátovými ovladači.

RETROHRANÍ: Nintendo Entertainment System (Classic)

Článek od: Petr Simcik - 29.07.2020

Fantastika a hry jsou odjakživa úzce spjatá záležitost. Vždyť už od prvopočátků herního průmyslu vévodily herním obrazovkám kromě klasických aut a vojáků i rytíři, duchové, draci, vesmírné lodě a další podivnosti. Už ve formě pár zelených kostiček uprostřed několika černých kostiček jste mohli likvidovat červené kostičky, procházet dungeony, zachraňovat celé světy. Ale to snad není ani pravěk, to je prehistorie jménem Atari. Pravěk jsou pro mě takové legendy jako Famicom, Nintendo Entertainment system či Sega Master system, tedy herní platformy, na kterých už jste přeci jen poznali, co hrajete.

Přihlásit se k odběru RSS - konzole