PR+LITERATURA: Vkus dětských čtenářů v čase: přes Disneyho a Harryho Pottera zpět k Erbenovi

Článek od: Anonym - 27.09.2012

Snad každý dnešní rodič si vybaví nekonečné hodiny strávené ve světě Karla Maye, Jula Verna nebo Jaroslava Foglara.Oblíbené byly také dívčí romány od Stanislava Rudolfa. Dnešní mladou generaci láká dobrodružství a romantika v trochu jiné formě – vedou Hunger Games, Odkaz dračích jezdců, Harry Potter a Upíří deníky. Jak a proč se změnil vkus mladých čtenářů během posledních desítek let?

KOMIKS: Vera Brosgolová, Anin duch

Článek od: Petr Simcik - 03.09.2012

Anin duch se na obálce chlubí krátkým citátem Neila Gaimana - Mistrovské dílo! A nejde s tím nesouhlasit! Anin duch je nádherná knížka s příběhem, který jako by právě Gaimanovi sklouzl ze scénáristického pera doplněný zdánlivě jednoduchou, ale velice živou a účelnou kresbou.

PR+LITERATURA: Do říše pohádek s ptákem Blbounem

Článek od: Anonym - 28.03.2012

Myslíte, že už znáte všechny pohádky a nic vás nepřekvapí? Veselé vyprávění o příhodách Jeníčka a Mařenky, jejichž průvodcem se v pohádkovém lese stane pták Blboun nejapný, vás přesvědčí o opaku. Netradiční putování je plné nečekaných setkání a legračních zážitků. Titul S Blbounem do říše pohádek vychází v Nakladatelství Fragment již 29. března.

Přihlásit se k odběru RSS - literatura pro děti