RECENZE: Patricia Briggs: Nocí zlomená (Mercedes Thompson 8)

Článek od: Renata Heitelová - 10.06.2014

V příběhu z amerického Tri-Cities uběhly něco přes dva roky od chvíle, kdy čtenáři poprvé poznali Mercy Thompsonovou, automechaničku se specializací na německá auta, indiánskou míšenku schopnou přeměny v kojota. Za souseda měla vlkodlaka Adama Hauptmana, alfu Smečky columbijského poříčí, a snažila se mu ztrpčovat život. Jenže co se škádlívá...

RECENZE: Patricia Briggs, Spálená mrazem

Článek od: Renata Heitelová - 22.11.2013

Automechanička, kojotí kožoměnec a družka alfy vlkodlačí smečky v Tri-Cities Mercy Thompsonová se už posedmé vrhá hlavou proti zdi. Tentokrát tu zeď tvoří zběhlí vládní agenti, kteří by rádi měli možnost zabíjet vlkodlaky na potkání, a královna prokletých Marsilie, jejíž zbrusu nový Mercedes si bez dovolení vypůjčila svéhlavá Mercedes.

RECENZE: Patricia Briggs, Říční znamení (Mercedes Thompson 6)

Článek od: Lament - 24.01.2012

Svatba hned na začátku, to je věc, která člověka zaskočí. Je nepsaným pravidlem, že drsní hrdinové obojího pohlaví zůstávají svobodní. Mohou randit, mohou mít dokonce stálého partnera, ale nesmí se nechat svázat papíry. Patricia Briggs docela překvapila, že to dopustila tak brzy. Odvaha jí nechybí a chuť plavat proti proudu taky ne.

RECENZE: Patricia Briggs, Stříbrná relikvie (Mercy Thompson 5)

Článek od: Lament - 13.07.2011

I tentokrát tvoří páteř příběhu Patricie Briggsové detektivní zápletka, nicméně je poněkud upozaděna peripetiemi, které se týkají Mercyina osobního života. Dalo by se říci, že autorka se rozhodla vyhovět tajným tužbám svých čtenářek, které už jistě podvědomě volaly po mnohem masivnější dávce informací ze soukromí svých oblíbených chlupáčů.

UKÁZKA: Patricia Briggs, Stříbrná relikvie

Článek od: Anonym - 14.06.2011

Novinka, která vyjde a bude představena čtenářům u příležitosti Letního knižního veletrhu v Ostravě, který se koná dne 17. a 18. června 2011 na ostravském výstavišti Černá louka. Zveme všechny čtenáře k návštěvě stánku nakladatelství Fantom Print, kde si můžou zakoupit oblíbené čtení na dovolenou či prázdniny s výraznou slevou.

RECENZE: Patricia Briggs, Zkřížené hnáty (Mercedes Thompson 4)

Článek od: Lament - 15.02.2011

Čtvrtý díl série o nebojácné automechaničce, která se umí měnit v kojota a přátelí se s vlkodlaky, upírem a některými dalšími fae, nepřináší žádné experimenty ani formou, ani obsahem. Tentokrát nám autorka předkládá přímočarou akční detektivku bez příkras a zástěrek. A to je jeden z důvodů, proč se tento příběh tak skvěle čte a těžko se od něho odtrhávají oči.

UKÁZKA: Patricia Briggs, Železný polibek (Mercy Thompson 3)

Článek od: Redakce - 27.08.2010

Mercy Thompsonová sice umí měnit podobu - její charakter je však pevný. Když jejího bývalého šéfa a učitele zatknou pro vraždu a vlastní lid ho nechá hnít za mřížemi, je na Mercy, aby i navzdory jeho přáním očistila jeho jméno. Mercy je však vystavena i jiné zkoušce. Vlkodlaci zrovna neprosluli trpělivostí, a pokud se Mercy nedokáže rozhodnout mezi dvěma muži, Sam s Adamem by mohli rozhodnout za ni.

RECENZE: Patricia Briggs, Krevní pouto (Mercy Thompson 2)

Článek od: Lament - 26.08.2010

Mercy Thompsonová dluží upírovi Stefanovi laskavost. Proto souhlasí, že ho doprovodí za novým hráčem ve městě. Stefan chce, aby mu nového vampýra prověřila pomocí zvláštních schopností kožoměnce. Ukáže se však, že tento krvesajec není jen tak obyčejný. Filozofie druhých dílů hlásá „víc“. Víc krve, humoru, mrtvých, lásky, temnoty… Zkrátka všeho. A také proto dvojky často selhávají. Naštěstí si můžeme hned říct, že taktika „víc“ slaví v případě Krevního pouta triumfální vítězství.

UKÁZKA: Patricia Briggs, Krevní pouto (Mercy Thompson 2)

Článek od: Redakce - 25.08.2010

Dlužit laskavost není nic příjemného. A pokud dlužíte laskavost upírovi, je to ještě mnohonásobně horší. O tom se přesvědčí i Mercy Thompsonová, když z tohoto důvodu navštíví jedné noci ve zdánlivě opuštěném hotelu upíra, se kterým není všechno tak úplně v pořádku. Začíná smrtelně nebezpečná hra, v níž půjde o život nejen Mercy, ale celé nadpřirozené komunitě. Do Tri-Cities totiž zavítalo skutečné zlo...

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Mercy Thompson