RECENZE: Otomar Dvořák, Sekera strážců

Článek od: Monika Slíva - 05.12.2016

Baladický, poetický a plující bájnou krajinou, přesto známý a plný českých pohádkových „reálií“. Tak by se jednou větou dal shrnout styl vyprávění Sekery strážců, vyprávění plného symbolů a skrytých významů i jemného humoru.

UKÁZKA: Otomar Dvořák, Mrtvý luh

Článek od: Redakce - 01.12.2016

"Temnota číhá na zlověstných místech: v hlubokých lesích, v mlžných močálech, v dávno opuštěných lomech, na hřbitovech, v zónách zamořených radiací, ale i v počítačových programech…"

UKÁZKA: Otomar Dvořák, Sekera strážců

Článek od: Redakce - 03.07.2016

"Za neprostupným lesem se nachází tajemná říše, se kterou už dávno ztratili obyvatelé poklidného Údolí veškerá spojení. Vesničané si o ní vyprávějí bájné příběhy, ale netuší, jaká hrozba tam číhá a jak náročná je služba Strážce, který brání zlu v překročení hranice."

AKCE: Křest Věku nenávisti + LabyrintCon 6

Článek od: David P. Stefanovič - 27.11.2011

LabyrintCon, v jehož tematickém jádru stojí dílo Pavla Renčína, je již tradiční akcí, o čemž svědčí i pořadové číslo v názvu letošního setkání. Tentokrát byl zvláště speciální, neboť konaný při příležitosti dokončení Renčínovy trilogie Městské války a křtu jejího posledního dílu v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí, v pátek 25. 11. 2011.

Přihlásit se k odběru RSS - O. Dvořák