Ukázka: Vladimír Šlechta, Lovci přízraků

Článek od: Redakce - 07.07.2015

"Měla to být "dovolená u moře". Tak jsem si to alespoň představoval. Na cestě do Anatarchonne jsme však našli tělo zavražděného velitele místní vojenské posádky. Objasnění vraždy se rázem stalo prioritou číslo jedna. Neměli jsme po ruce žádného detektiva, proto jsem se  musel ujmout vyšetřování já, Gowery Fink."  (anotace)

RECENZE: Vladimír Šlechta, Emma z umírajícího města

Článek od: Jan Žlebek - 08.10.2013

Sex a násilí.

Nač si lhát do kapsy, většinou mi k životu a ke štěstí při čtení stačí tohle. A pokud značná část knih Vladimíra Šlechty obsahuje obého požehnaně, tak Emminy eskapády v ruinách civilizace jedenadvacátého století představují destilát výše zmíněné olympské ambrózie. Jen místo limetky má v sobě tenhle koktejl pořádný kus postapokalyptické science fiction.

Sex, násilí a postapo – nač si lhát do kapsy, tohle mi stačí vrchovatě.

UKÁZKA+POVÍDKA: Vladimír Šlechta, Prolog: Muž od řeky Laramise a Dóm (sbírka Střepy z Apokalypsy)

Článek od: Anonym - 04.12.2010

Druhá polovina 23. století, dvě stě let po Apokalypse. Evropa je stále ještě zničená totální válkou, z větší části vylidněná. Věda se stala magií, určenou zasvěceným. Po dlouhém období chaosu, kanibalismu a lokálních válek se zde stabilizovala civilizace, hodná toho jména. V pustinách, ale i na stránkách zakázaných knih, přetrvávají technologické anomálie, pozůstatky zaniklé civilizace 21. století.

RECENZE: Vladimír Šlechta, Střepy z Apokalypsy

Článek od: Lament - 05.11.2010

Šlechtův soubor povídek a novel ze světa zničeného Apokalypsou by se dal zhruba popsat jako svérázný druh středověkého cestopisu. Také pojednává o neuvěřitelných dobrodružstvích v nepředstavitelných koutech světa, a jeho hlavní náplní jsou bizarní setkání, artefakty i stvoření. Rozdíl je v tom, že Oggerdova parta putuje zničenou evropskou krajinou v 2. polovině 23. století. Věda se tu stala magií, přístupnou jen zasvěceným. V pustinách však přetrvávají roztroušené technologické anomálie jako připomínky naší zaniklé civilizace. Někdy v sobě skrývají potenciální bohatství, jindy hrozbu, nejčastěji však obojí.

Přihlásit se k odběru RSS - Oggerd