RECENZE: Richard K. Morgan, Probuzené běsy

Článek od: Jan Žlebek - 10.10.2012

Dobří holubi se vracejí a duch návratu prostupuje celou knihu. Bývalý žoldák přichází zpět na rodnou hroudu jménem Harlanův svět a věnuje se zde jako zamlada drobné kriminalitě a masové vraždě. A jak se soukolí promyšlené zápletky roztáčí podobné řádně promazané drtičce kostí, začíná být čím dál víc jasné, že jako špatně strávené sousto se vrací i sama minulost a kostlivci ve skříních začínají být znepokojivě aktivní.

RECENZE: Richard K. Morgan, Zlomení andělé

Článek od: Jan Žlebek - 03.10.2012

Válčení jen málokdy a málokomu přináší radost, avšak čas od času a na některých místech má smysl sevřít v ruce zbraň a vytáhnout za něco bojovat. Válka, která zuří na Sanctionu IV už nějaký ten pátek, má ovšem asi tolik logiky jako dialog v polském pornu. ... Inu, peníze a zabíjení jsou tak trochu perpetuum mobile – jedno vždy pohání druhé.

UKÁZKA: Richard K. Morgan, Zlomení andělé

Článek od: Anonym - 31.05.2006

Zlomení andělé - druhý mistrovský příběh Takeshiho Kovacse, vyslance Protektorátu, organizace udržující pořádek mezi lidskými světy roztroušenými ve vesmíru. Takeshi Kovacs už však není vyslanec, ale jen vysoce kvalifikovaný nájemný žoldnéř. Jeho profese ho zavede na chudý a izolovaný svět Sanction IV zmítaný krvavou celoplanetární válkou.

Přihlásit se k odběru RSS - Zlomení andělé