DESKOVKY: Trosečníci

Článek od: frankie - 11.05.2021

Hra Trosečníci. Kdo by neznal Robinsona Crusoe a alespoň na chvilku se nezasnil nad tím, jak by obstál sám na ostrově. Co když však ztroskotání lodi přežije více lidí, kteří budou nuceni trávit společně čas jako parta trosečníků? Jak by takový život na ostrově mohl vypadat, přibližuje nová hra od Albi Trosečníci.

Deskovky: Ubongo Junior - Grzegorz Rejchtman

Článek od: Petr Simcik - 21.09.2016

Ubongo je logická hra, která je zároveň o rychlosti. Ideální pro kdejakou párty, ale už méně rodinnou oslavu, protože pokud zapojíte děti, nemají při obtížnosti dospělé verze šanci. A přesně proto je tu zvířátkové Ubongo junior.

HRA: Martin F., Limes

Článek od: Jan Žlebek - 26.01.2016

Čas: začátek našeho letopočtu. Místo: hranice říše římské. Úkol: naplánovat výstavbu. Stručně, jednoduše, rychle. Protože pokud něco vystihuje německou hru Limes opravdu trefně, pak jsou to tyto tři slova. Vlastně čtyři – v původním výčtu chybí ještě zábavně.

HRY: Enigma

Článek od: frankie - 29.01.2015

Přistáli jste na opuštěné planetě, kde se nachází rozsáhlý systém plazmových rozvodů, které jsou zakódovány různými šiframi a hádankami. Tento systém nese název ENIGMA. Ten, komu se podaří rozvody odemknout, získá přístup k netušeným zdrojům energie.

HRA: Lady Alice

Článek od: frankie - 21.07.2014

Sherlock Holmes je díky seriálu BBC současný fenomén. Snad se tematických conů o něm dočkáme i v naší republice. Zatím si můžeme vystačit s deskovou hrou Lady Alice.

HRA: Ubongo - Honba za diamanty

Článek od: frankie - 27.01.2013

Svižná hra, která nezklame, náhoda rozhoduje jen v malé míře a cestu k vítězství si musí každý vydobýt rychlostí a bleskovým úsudkem. Koho baví různé hlavolamy, umí řešit tangramy a jiné logické hádanky má při hře Ubongo jistou výhodu.

Přihlásit se k odběru RSS - Albi