RECENZE: Garth Nix, Žabí polibek

Článek od: Eylonwai - 18.05.2018

Máte rádi pohádky? Takové ty, které vás překvapí svými nápady, nenásilně vám nabídnou pár témat k zamyšlení a možná vám umožní změnit názor na něco, co jste dávno měli za zažité a neměnné? Pak jste tu správně, Garth Nix vám právě otvírá vrátka do zahrad své představivosti…

RECENZE: Garth Nix, Clariel

Článek od: Tereza Kadečková - 28.06.2016

Garth Nix přináší prequel k trilogii Staré královstvíClariel se odehrává asi šest set let před první knihou a přináší výbornou směs politiky, magie a skvěle vykreslených postav. 

UKÁZKA: Garth Nix, Clariel

Článek od: Redakce - 18.03.2016

Nakladatelství Triton vydává dlouho očekávaný prequel k trilogii Staré království: Sariel, Lírael a Abhorsenka. Garth Nix v Clariel spřádá příběh stejně neotřelý a podmanivý.

UKÁZKA: Garth Nix, Lady Pátková (Klíče od Království 5)

Článek od: Anonym - 16.09.2011

Pro Artura Penhaligona už trvá tenhle týden pěkně dlouho a naneštěstí pro něj ještě zdaleka nekončí. Krátce po porážce sira Čtvrtka dostane vzkaz od lady Pátkové, vládkyně Středního Domu. Vypadá to, že opustila své panství a je připravena je společně s Klíčem a Vůlí předat někomu jinému. Artur však není jediný, kdo si na to všechno brousí zuby, a tak se chystá velký souboj.

RECENZE: Garth Nix, Za zdí

Článek od: Hanina - 16.07.2010

Když se mi před pár týdny dostala do rukou kniha, jejíž název sliboval po úspěšném vydání abhorsenské trilogie nášup dalších příběhů ze Starého království, s radostí jsem se do ní pustila. O to větší bylo mé zklamání. Z celého počtu 272 stran se jich ani ne čtvrtina skutečně týká Starého království. Zbytek je jen souhrn autorovy povídkové tvorby, již kromě jména Garth Nix spojuje jen Nixův vybroušený styl a skvěle odvedená práce pánů překladatelů (Robert Tschorn, Zdeněk Uherčík, Milan Žáček).

Přihlásit se k odběru RSS - G. Nix