NEDĚLNÍK: Selfcare aneb Nechat hudbu řvát

Článek od: Renata Staurovská - 18.02.2024

Máte rádi true-crime knižní příběhy, thrillery, horrory nebo temnou fantastiku, ať už v knižní, nebo seriálové podobě? A už jste se někdy setkali s tím, že by vás za to někdo soudil nebo se na vás díval skrz prsty? Já tedy naštěstí ne. Lidé v nejbližším okolí to většinou tolerují, berou to jako váš koníček a něco, co k vám neodmyslitelně patří. Je to přece forma relaxu, odpočinku, útěku z reality běžného života a podobně.

REPORTÁŽ: Fantazák na hudebním festivalu

Článek od: Tereza Zelinová - 26.07.2022

Léto je v plném proudu a tam, kde jiní vidí okurkovou sezónu, já větřím nekonečné možnosti zábavy a kulturního obohacování. Mám za sebou 4 extrémně dlouhé a nabité dny na Colours of Ostrava. Po třech letech se konečně Dolní oblast Vítkovice rozezněla pestrou škálou hudebních stylů, přednášek, divadelních představení a v mém případě také nemožnosti si vybrat, co vlastně budu jíst. Asi si říkáte, jak tohle souvisí s fantastikou? Velice jednoduše. Nemusím připomínat, že fantastika jako taková je inspiračním zdrojem pro všechny oblasti našeho života a objevuje se i tam, kde byste ji čekali nejméně. A to i třeba na hudebním festivalu jako jsou Colours. Následující řádky budou věnovány nejen hudbě, která rozezněla moji archetypální strunu, ale i minirecenzi celých čtyř dní. Tak pojďme na to!

HUDBA: 15 letních zastavení aneb SF/F prvky na deskách skupiny Queen

Článek od: Dalmatin - 19.07.2011

Málokterá hudební formace se opováží vydat jako své řadové album soundtrack k filmu – většinou jde spíše o písničky, které byly použity jako hudební doprovod... Ve Flashi Gordonovi režiséra Mika Hodgese je ovšem hudba integrální součástí celého filmu a queenovské album je tak vlastně zhuštěným audiozáznamem děje celého filmu.

Přihlásit se k odběru RSS - Hudba