RECENZE: P. C. a Kristin Cast, Probuzená (Škola noci 8)

Článek od: Hanina - 26.04.2012

"Je přeupírováno," řekla mi paní v antikvariátu, když jsem se jí pokoušela vnutit jednu nejmenovanou upírštinu. "A fantasy nechceme," dodala vzápětí. Nakladatelé si to ale nemyslí. Český trh je zaplaven milostnými ságami ve stylu Stmívání, v nichž jednotlivé páry místo vína popíjí krev, nejrůznějšími "upířími deníky" a drsnými lovkyněmi krásných (i méně krásných) zubatců.

RECENZE: P. C. a Kristin Cast, Pokoušená (Škola noci 6)

Článek od: Hanina - 12.08.2011

Texty o upírech se stávají čím dál populárnějšími a zubatí krasavci se pravidelně objevují i na filmovém plátně. Éra Bély Lugosiho však dávno minula. Dnes se na výslunní upírské slávy hřejí náctiletí mladíci, chladní svou krásou a něžní svým chováním, a pohledné slečny, které jsou v zásadě velmi milé, ale dokáží být i dosti drsné když je potřeba...

RECENZE: P. C. Castová a K. Castová, Vyvolená (Škola noci 3)

Článek od: Hanina - 17.10.2010

Zpočátku naivní a předvídatelná upírština (Označená, první díl série Škola noci) začíná nabírat děj (Zrazená), který se rozvíjí hned v několika rovinách (Vyvolená). Jak jsem zjistila v jednom nejmenovaném kadeřnictví, Zoe Redbirdová je populární i u dívek a žen, které už překročily onen pomyslný práh náctiletosti.

RECENZE: P. C. Castová a K. Castová, Zrazená (Škola noci 2)

Článek od: Hanina - 17.08.2010

Zoe Redbirdová není na nové škole (rozuměj pro upíry) ještě ani měsíc, a už jsou z toho dva středně tlusté svazky. Zatímco první díl ,,Označená“ byl spíše jakýmsi zahřívacím kolem, rozhodly se autorky (maminka s dcerou zhruba ve věku hlavní hrdinky) ve druhém díle přimíchat do omáčky také nějaký ten děj. Opět se setkáme se známou partou Zoeiných kamarádů: černoška, blondýna, prostinká venkovanka, gay a prototyp dokonalého kluka, pardon, upíra. Opravdu je to jen můj dojem? Ne, není. Ať žijí stereotypy!

RECENZE: P. C. Castová a K. Castová, Označená (Škola noci 1)

Článek od: Hanina - 16.08.2010

Byla nebyla jedna knížka, která dostala pevnnou vazbu, nálepku světový bestseller a obálku s upíří dámou se sexy tetováním. Autorky knížky – maminka s dcerou – rukou společnou a nerozdílnou daly život ,,novému“ světu s ,,originální“ hrdinkou. Děj se odehrává v současných Spojených státech, kde dítkům hrozí, že jim přestanou chutnat hamburgery s colou, a zatouží po požití rudého moku s železitou příchutí. Nákaza se šíří formou jakéhosi lékaři neprobádaného viru a projevuje se pouze u mladistvých.

UKÁZKA: P. C. Castová a K. Castová, Označená (Škola noci 1)

Článek od: Anonym - 16.08.2010

Šestnáctiletá Zoey Redbirdová se hádá s rodiči, právě se rozešla s přítelem a poslední, co jí ještě schází, je začít se měnit v upíra. Jenže právě to se stalo a Zoey musí přestoupit na speciální školu pro upíří mláďata. Všechno ale není tak zlé, jak to na první pohled vypadá - upíří dorost přijme novou spolužačku mezi sebe, hodiny nejsou zdaleka tak nudné jako na normální střední a navíc se zdá, že Zoey má schopnosti, o jakých mohou ostatní jen snít.

Přihlásit se k odběru RSS - K. Cast