KOMIKS: Komiksfest! Revue 05/2011

Článek od: Tobiáš Smolík - 12.10.2012

Ať si kdo chce co chce říká, komiksy u nás stále pořádně nezakořenily. Šušká se o nich, že je to čtení pro negramoty a pubescenty, leckdo je ani nepustí v tramvaji sednout. A když už se někdo odhodlá si nějaký ten komiks koupit, je snadno vystrašen cenou, neboť tisk obyčejných písmenek je zkrátka o něco lacinější oproti obrázkům. Jak tedy docílit co největšího přehledu, zvláště pokud chceme, aby nám ještě zbylo na žvýkačky? Dát se cestou komiksových sborníků, přece!

RECENZE: Pavel Renčín, Věk nenávisti

Článek od: David P. Stefanovič - 27.11.2011

"Město hoří." To je pořádně silná věta pro otevření románu. Na nějaké zdržování ale není čas. Jak si jistě drahý čtenář vzpomene, na konci předchozí knihy vypukla válka, taková, která změní povahu Druhého (skrytého) světa a jeho vztah ke světu nás, obyčejných smrtelníků, navždy.

PR+CON: KomiksFest! 2011

Článek od: Anonym - 25.10.2011

Ve dnech 28. 10. - 5. 11. 2011 v Praze proběhne šestý ročník mezinárodního komiksového festivalu KomiksFEST!, jehož mottem zůstává Komiks unlimited!. Festival tradičně pořádá revue Labyrint a Seqence, občanské sdružení na podporu komiksu. Hlavními partnery letošního ročníku jsou Dopravní podnik hl.m. Prahy a BU2R.

RECENZE: Suou Kózuki, Labyrint

Článek od: Lament - 12.04.2011

Zoner Press nám přináší hororovou mangu od Suou Kózuki. Autorka v závěru Labyrintu přiznává půvabnou kreslenou formou, že tento soubor je její prvotinou, na kterou by asi neměla odvahu, nebýt podpory lidí kolem ní. V kontextu japonské tvorby nebude Labyrint patrně nic extra, u nás je stále příjemným přínosem k chudinkému portfoliu mangy jako takové, hororové obzvlášť.

RECENZE: Pavel Renčín, Labyrint

Článek od: Martin Stručovský - 25.11.2010

Začátek Labyrintu původně publikovaného na pokračování na autorově webu a v časopise Pevnost, připomíná filmovou sérii Saw, ačkoliv po několika epizodách se z jejího stínu vymaní. Na druhé straně se ale autor nevyhne srovnáním s celou  řadou dalších děl, jejichž ozvěna je v románu patrná, ač se toho dopustil nevědomky a zcela neplánovaně.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Labyrint