RECENZE: Tajemství černé dámy, Kateřina Loučková

Článek od: Jana K. - 03.04.2023

Tajemství černé dámy od Kateřiny Loučkové je knihou, ba co víc, doslova bichličkou (však má něco málo přes 500 stran), která citlivé duše milující historické fantasy romance zcela pohltí, ty tvrdší minimálně rozněžní. Žánrově bohatou knihou zasazenou do kulis Středověku vás provedou čtyři hrdinové, jejichž trnité cesty se vzájemně proplétají a činí z jejich životů dechberoucí příběh.

POVÍDKA: Jitka Ládrová, Lhář

Článek od: Redakce - 01.06.2020

Povídka Lhář od Jitky Ládrové se poprvé objevila v tištěné podobě ve sborníku Lovci lidí, který vyšel v roce 2018 v nakladatelství Straky na vrbě. S laskavým svolením autorky i nakladatelství posíláme tuto povídku do éteru, a to včetně ilustrací. Pokud by se vám zachtělo většího množství lovců lidí, račce si zakoupit celý sborník.

Přejeme vám skvělé čtení.

Rozhovor s Tomášem Bandžuchem

Článek od: Martin Stručovský - 26.08.2019

Tomáše Bandžucha není nutno představovat. Na pultech knihkupectví lze v současné době najít jeho novou knihu s Petrem Hanklem, ale taky detektivku Dlouhý krok do tmy. A právě o nich, ale i o plánech do budoucna, jsme si na následujících řádcích povídali.

RECENZE: Tomáš Bandžuch, Noc a mlha

Článek od: Renata Staurovská - 06.08.2019

Píše se rok 1888 a ulicemi večerní Vídně kráčí davy. Křik hesel typu „V náboženství není spása, důležitá je jen rasa!“ se nese do dáli, Židé se choulí ve svých domovech a zdá se, že teď už poslednímu soudu nikdo neteče. A to nikdo netuší, že ta největší hrozba teprve přijde…

RECENZE: Ludmila Müllerová, Případ ztraceného hledače

Článek od: Eylonwai - 18.01.2019

Když se ztratí hledač, je to pěkně na houby. Zvlášť když hledal legendární Hladový meč, zbraň krále Ruthara. Komtesa Marie, vždy připravená na vzrušující dobrodružství, a její dopisní přítelkyně Marta, chrámová kněžka s neobyčejně bystrou myslí, jsou odhodlané přijít téhle záhadě na kloub.

RECENZE: Daniel Tučka, Pelyněk, III.

Článek od: Monika Hrňová - 16.01.2019

Archipelagus se zmítá v bouři revoluce a smrtonosná rostlina pelyňku nabírá na síle a hrozí zahubit celé lidstvo. Do hry vstupují rozmarní bohové a to, co začalo jako špinavý boj o moc, se najednou změnilo v hru o přežití. Daniel Tučka nám v posledním dílu své steampunkové trilogie servíruje přímo epický závěr.

RECENZE: Zdenka Pšeničková, Padesát odstínů tymiánu

Článek od: Petra Elen Mand... - 17.08.2018

Thymus vulgaris, Thymus pulegioides či Thymus serpyllum jsou jen některé z Padesáti odstínů tymiánu, se kterými se setkáme ve vzdáleném maličkém přímořském království. Ve světě však má velké jméno, každý zná jejich hlavní vývozní artikl: tymián, na tisíc způsobů. Monotónní život plný tymiánu nudí dokonce i královskou dceru, která by ráda poznala svět za hranicemi plný moderních vymožeností, ale místo toho se ztratí ve víru kouzel a řeckých mýtů.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Straky na vrbě