RECENZE: Joe Hill, NOS4A2

Článek od: Ivet Křenková - 09.12.2019

Kniha NOS4A2 (čteno Nosferatu) z rukou spisovatele Joe Hilla u nás v 1. vydání vyšla pod názvem Vánoční říše, který příběhu odpovídá možná ještě lépe. Jelikož Hillovi sedí spíše delší příběhy než sepisování krátkých povídek, není překvapením, že i NOS4A2 se řadí mezi jeho povedenější díla.

RECENZE:Stephen King, Povznesení

Článek od: Renata Staurovská - 01.11.2019

Slyšeli jste už o městečku Castle rock? Fanoušci Stephena Kinga určitě ano. Fiktivní městečko, ležící kdesi mezi Bostonem a Portlandem v americkém státě Maine. Nejnovější román jednoho z nejúspěšnějších spisovatelů současnosti nazvaný Povznesení nás zavede právě tam.

RECENZE: Stephen King, Outsider

Článek od: Renata Staurovská - 23.07.2019

Smrt dítěte je vždycky šokující. A když je to násilná smrt malého kluka s prvky sodomie a kanibalismu, není se čemu divit, že jindy racionální detektiv Ralph Anderson tak trochu ztratí nervy. Všechny důkazy nezpochybnitelně ukazují na místního basebalového kouče Terryho Maintlanda. Jeho DNA se našla na místě činu a to, že má alibi, v tuto chvíli nikoho nezajímá.

RECENZE: Stephen King, Danse Macabre

Článek od: Renata Staurovská - 27.02.2018

Danse Macabre je knihou teoretickou, což by některé čtenáře mohlo na první pohled odradit. Důrazně radím, nedejte se. Stephen King se vydává na pouť hororovým žánrem, tedy územím, které zná snad lépe než kdokoliv jiný.

RECENZE: Stephen King, Konec hlídky

Článek od: Renata Staurovská - 24.03.2017

Jaké možnosti může skýtat lidská mysl, když trochu popustíme uzdu své fantazii, jak snadno se mladí lidé nechají ovlivnit prostřednictvím sociálních sítí a jaké nebezpečí mohou znamenat zapomenutí démoni z minulosti - o tom všem je Konec hlídky, a svým způsobem vlastně celá trilogie.

RECENZE: Stephen King, Bazar zlých snů

Článek od: Renata Staurovská - 02.08.2016

Po delší době se nás Stephen King opět rozhodnul potěšit sbírkou povídek, z nichž některé vchází knižně úplně poprvé. Co si pro své čtenáře připravil tentokrát? Vraždící mimozemské auto, chlapeček, ztělesňující všechny zlé chlapečky, kteří kdy žili, růžový Kindle, náhled do posmrtného života, agonie, všudypřítomní ničemní muži ve žlutých pláštích… Jen přistupte blíže! A vítejte v Bazaru zlých snů, na místě, kde i povídky mají zuby, nebo 

RECENZE: Stephen King, Žhářka

Článek od: Renata Staurovská - 17.05.2016

Dnes vám představíme jedno z klasických děl Stephena Kinga, a to Žhářku, kterou vydal už v roce 1981. O tom, že se jedná o velice povedený kousek, svědčí například její filmové zpracování z roku 1989 nebo fakt, že se u nás Žhářka dočkala už třetího vydání. Ještě jste ji nečetli? Dokážeme vám, že za přečtení rozhodně stojí.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Beta-Dobrovský