RECENZE: J. R. Castle, Ohnivý drak (Dračí rytíři 1.)

Článek od: Monika Slíva - 11.05.2016

Když je vám dvanáct a žijete vcelku spokojený a prostý život na zapadlém ostrově daleko od civilizace, máte o světě a svém místě v něm vcelku přímočaré představy. Odmalička je vám vtloukáno do hlavy, že draci jsou zlo, od kterého musela být celá říše očištěna násilím. Císař Vayn je hrdinně přemohl, spoutal v lidské podobě a poslal do vyhnanství a jeho černí rytíři teď pomáhají udržovat pořádek a klid po celém císařství. Vůbec vám nepřijde na mysl, že by to mohlo být nějak jinak.

REPORTÁŽ: CONiáš 2010

Článek od: Redakce - 15.10.2010

Již počtvrté přiletěl CONiáš do Prahy a tentokrát na sebe vzal podobu draka. Od deseti hodin ráno se v Městské knihovně na Mariánském náměstí povídalo, promítalo, prodávalo, hrálo, vystavovalo a neočekávaně i hrálo divadlo.

RECENZE: Bronec Michael (ed.) a Kočí Jakub D. (ed.): Legendy - Draci

Článek od: Lament - 04.10.2010

Draci vypadají už na první pohled jako nějaký vzácný artefakt z fantasy příběhů. Nebo nebezpečný svazek z hororů? Ihned upoutají pozornost svou masivně hmotnou podstatou. Dnes jsou sice tlustopisy docela v módě, ale domácí antologie o osmi set stranách? To zase není tak obvyklé. Překrásná a zároveň vkusně decentní obálka Jany Šouflové dává svazku opar luxusu.

LITERATURA: Ilumináti a Draci jsou tady

Článek od: Petr Vařák - 14.09.2010

Nakladatelé se pomalu začínají probouzet z letní letargie a přemýšlí, jakými tituly nás zahrnou na podzim. Nakladatelství Straky na vrbě pro nás na začátek nachystalo román Temní ilumináti Jana Pohunka a povídkovou sbírku Legendy: Draci.

PR: CONiáš 2010

Článek od: Míla Linc - 29.08.2010

CONiáš, který se usídlil v Městské knihovně v Praze, se letos odehraje již počtvrté. Každý ročník jsme spojili společným tématem – loni jsme se zaměřili na Prahu ve fantastických světech, předloni na strach v našich srdcích. Letos CONiáš přiléta na dračích křídlech.

Přihlásit se k odběru RSS - Draci