PR+LITERATURA: Lemurie na tisíc let

Článek od: Jan Kovanic - 31.10.2013

Třeba to ještě někdo neví, tedy já jsem to také ještě poměrně přednedávnem nevěděl. Třeba někoho zajímají povídky, a kupuje si XB-1 nebo Pevnost. A třeba má někdo čtečku, a chtěl by si nějaké novější povídky přečíst i tam. Povídky fantaskního obsahu. Pokud se u vás vše sešlo, pak neváhejte, a kupte si časopis Lemurie.

POZVÁNKA: Blackout potřetí

Článek od: Jan Kovanic - 25.10.2011

Dovolujeme si vás jménem Honzy Kovanice a redakce Sardenu pozvat na představení již třetího vydání jednoho z nejslavnějších českých science fiction Blackout. Kde a kdy se bude představení nové podoby Blackoutu konat a jak se vůbec stalo, že po druhém internetovém vydání měl nějaký nakladatel chuť vydat román v knižní podobě, se dozvíte v článku...

REPORT: Parcon mimo program /2

Článek od: Jan Kovanic - 10.09.2010

Motto: Co si Poláci ještě nepřáli(?) Hostina kanibalů - Je šest hodin večer, stále ještě pátek 27. srpna 2010. Všechny bagety a obložené chleby z batohu jsou už snědeny, pročež nastává příhodný čas k večeři. A když už jsme na Parconu 2010, pak ji šlo za lidových 40,- Kč spojit s naučnou přednáškou v podání Františky Vrbenské, Edity Dufkové a Pavla Březiny.

REPORT: Parcon mimo program

Článek od: Jan Kovanic - 07.09.2010

Původně jsem na letošní Parcon ani jet nechtěl. Nechytil jsem se v nominaci Ceny Karla Čapka, je to pro mě daleko a drahé a vůbec. Pak jsem byl osloven jakožto dřívější vítěz v jedné z kategorií a moje ješitnost mne přemluvila. Nakonec jsem rád, že jsem jel.

BLACKOUT: Obsah

Článek od: Jan Kovanic - 22.08.2010

Více jak půl roku jste na Sardenu mohli číst román na pokračování od Jana Kovanice alias Šamana. Snad se vám líbil. Pro ty z vás, kteří čekali, až se na webu objeví celý tu máme kompletní obsah ke všem kapitolám. Snad vám to usnadní návraty do světa inspirovaného a rozšiřujícího Neffovu Tmu.

BLACKOUT: Hlubina bezpečnosti

Článek od: Jan Kovanic - 14.08.2010

Více jak půl roku jsme zde na Sardenu měli možnost číst Šamanův román na pokračování Blackout. Dnešním (o týden opožděným) vydáním druhý pohled na svět, v němž přestala fungovat elektřina, opustíme v optimistickém závěru. Doufám, že se vám líbil a budete se do něho "rádi" vracet a hledat v něm poučení i zábavu. Největší díky pak patří již zmíněnému Janu Kovanicovi za to, že tuto výbornou knihu napsal a umožnil ji také publikovat na iSardenu a zpřístupnit ji nám všem. Honzo, děkujeme. Již příští týden vás snad mile překvapíme dalším sobotním čtením na pokračování.

BLACKOUT: Kosmická kladka

Článek od: Jan Kovanic - 24.07.2010

Zbaveno agresivity a vědomo si nadřazených sil vesmíru začalo lidstvo dokonce prosperovat i bez elektřiny. Jen málokdo si uvědomoval, že bez proběhnuvšího Blackoutu by se lidé v průběhu několika málo dalších desítek let úplně zničili.

BLACKOUT: Kontakt

Článek od: Jan Kovanic - 18.07.2010

Loni při červnovém masakru, který rozpoutal Kapitán na dobytém pravém břehu Vltavy, se Haně Rezkové jako zázrakem podařilo uniknout před jistou smrtí při akci špičkového komanda. Raději si tu vzpomínku nepřivolávala, ale věděla, že stále někde číhá uvnitř její paměti. Hlavní je, že přežila. Mladý Kozák ji tenkrát dovezl až na zámek v Poděbradech, kde byla přivítána jako vdova po předním bojovníkovi Telekomu. Prožívala tu cosi jako důchod. Procházela se lázeňskými parky, obdivovala pokračující umění poděbradských zahradníků.

BLACKOUT: MÍR A POKOJ LIDEM DOBRÉ VŮLE

Článek od: Jan Kovanic - 10.07.2010

Borotínští znali dva hlavní pražské politiky, kteří si mezi sebou rozdělili zóny moci: Kapitána a Barona z Telekomu. Machovcovi původně přáli víc, protože věděli, že Telekom organizuje vlakovou dopravu a poštu. Jenže poté, kdy začaly dodávky z Prahy skomírat, už pro ně nebyl tak důležitý. Zprvu ani nepoznali, že vlaky vlastně přestaly jezdit.

 

BLACKOUT: Mír a pokoj lidem dobré vůle

Článek od: Jan Kovanic - 03.07.2010

Kapitán poslal do akce ještě čtvrté komando s akvalungy. Jeho osm členů podplavalo Vltavu pod Libeňským mostem už v noci před vlastním útokem. Vycvičení muži postupovali opatrně opuštěným sportovním areálem na Libeňském ostrově, přeběhli Sokolovskou, proběhli parkem kolem hotelu Olympik, vyšplhali do stráně, překonali odstavné koleje s troskami nákladních vagonů a poté se skryli v lesíku Na Krejcárku. Tito specialisté byli určeni k přímému útoku na Útébéčko nebo na to, co z něj zůstane. V širokém povědomí obyvatel Prahy na obou březích Vltavy byli známi pod přezdívkou "assassini". Pokud jich bylo osm, vydali za celý pluk zlenivělých žoldnéřů. Drogy nepoužívali. Jediná droga, která je rozjařovala, bylo zabíjení. Už byli vyhládlí.

BLACKOUT: Obchodní partneři

Článek od: Jan Kovanic - 26.06.2010

Ale vládci nemohou dělat, jen co je těší, to pochopil Machovec velmi brzo po Blackoutu. Pořádek mohly tenkrát zajistit jen silné osobnosti a on se tedy dal do služeb celku. Vnímal to poslání, které na jeho bedra položila Prozřetelnost. Nejdřív si myslel, že ochrání spojové technologie před zničením, později pochopil, že musí zajistit budoucnost pro lidstvo, zatím alespoň pro lidstvo na pravém břehu Vltavy. Přímo živočišně cítil, že je nutno zachovat hlavní kmen stromu života, v podmínkách Elektrické smrti musely být všechny nadbytečné výhonky nemilosrdně odťaty. Zde nebylo místo na slabost. Dnešní lidskost by se mohla zítra vymstít.

BLACKOUT: Obchodní partneři

Článek od: Jan Kovanic - 18.06.2010

Neznámé bandy rozebraly koleje v lesním údolí před Zábřehem. Do příští zimy je daleko, tuto zprávu nemusí mít Machovec přímo od něj, už má dost vlastních černých puntíků. Mlčel až do té doby, dokud se na něj pan Baron přímo neobrátil s úkolem.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - J. Kovanic