RECENZE: Robert Jordan, Oko světa (Kolo času 1.)

Článek od: Jana K. - 30.11.2023

Mezi milovníky klasických hrdinských fantasy není snad nikdo, kdo by o Kole času alespoň neslyšel. Série vznikající v devadesátých letech a čítající úctyhodných patnáct dílů je dávno dopsaná (posledních třech se po Jordanově smrti ujal Brandon Sanderson). Nově se dočkala i seriálové adaptace, které se zhostila společnost Amazon, a sám autor je už dlouhé roky ve spisovatelském nebi… S recenzí na Oko světa, první díl legendární ságy od amerického spisovatele Roberta Jordana, jdu tedy v podstatě s křížkem po funusu.

Kolo času se stále otáčí

Článek od: Eylonwai - 11.11.2021

"A můžu-li vám dát radu na konec, neodkládejte čtení Kola času. Chystá se totiž seriál a já jako zatvrzelý pesimista..." Takhle nějak končila první verze následujícího článku, který se nám tu nevydaný válí už asi od března.

UKÁZKA: Robert Jordan, Kolo času III: Drak Znovuzrozený

Článek od: Anonym - 10.02.2013

Drak Znovuzrozený je dávno předpovězený vůdce, jenž má zachránit svět, a zároveň ho zničit. Zachránce, jenž má zešílet a pobít ty, které miluje, je na útěku před svým osudem. Je schopen se dotknout jediné síly, ale není schopen ji řídit. Protože ho tomu nemá kdo naučit – naposledy to muži uměli před tisíci lety – Rand al'Thor ví, že se Temnému musí postavit sám. Nikdo však neví, jak...

UKÁZKA: Robert Jordan, Kolo času I: Oko světa

Článek od: Anonym - 24.05.2012

/Kolo času se otáčí a věky přicházejí a odcházejí, zanechávajíce za sebou vzpomínky, jež se mění v pověsti. Pověsti blednou v mýty a dokonce i mýty jsou dávno zapomenuty, když se věk, jež se zrodil, vrátí.

Přihlásit se k odběru RSS - Kolo času