REPORTÁŽ: Čtyři dny v Záhřebu – reportáž z Euroconu 2012

Článek od: Hanina - 21.05.2012

První Eurocon proběhl v roce 1972 v italském Terstu a od té doby tradice pokračuje. Letošní setkání připadlo na chorvatský Záhřeb. Valná část programu je v angličtině, udělují se ceny evropského fandomu, na rozdíl od gigantických worldconů se počty účastníků pohybují kolem několika stovek a celková atmosféra bývá velmi pohodová.

PR+CON: Eurocon a SFeraKon 2012

Článek od: Anonym - 10.11.2011

Přijeďte v dubnu na chorvatský Kontakt! Zklamáni? Rozhodně nebudete! Dovolte nám představit čestné hosty: Tim Powers, Charles Stross a Darko Macan.

RECENZE: Tim Powers, Na vlnách podivna

Článek od: Jan Žlebek - 26.06.2011

Zavřete oči, zhluboka se nadechněte a napněte plachty. Vydejte se skrz tři staletí a tisíce námořních mil do slunného Karibiku brázděného pirátskými škunery, dotkněte se chodidly hřejivého písku a ochutnejte pravý kubánský rum. Popřejte sluchu křiku racků v solí provoněném povětří, vyloďte se na ostrovech zarostlých neprostupnou džunglí, nad níž se jako bouřkové mračno vznáší moc voodoo čarodějů, a zažijte dobrodružství s vůní střelného prachu. Vyplujte s Timem Powersem na vlnách podivna!

UKÁZKA: Tim Powers, Tři dny do nikdy

Článek od: Anonym - 09.05.2011

Když v roce 1939 řekl Albert Einstein Franklinu Rooseveltovi, že je možné zkonstruovat atomovou bombu, neřekl prezidentovi o svém dalším objevu, tak mimořádném a nebezpečném, že zůstal tajemstvím... až dosud. Připomeňme si krátkou ukázkou zajímavý román Tima Powerse i recenzi Tobiáše Smolíka.

RECENZE: Tim Powers, Tři dny do nikdy

Článek od: Tobiáš Smolík - 05.04.2011

Na počátku každé pořádné mely bývá úplná drobnost. Může to být poděděný prstýnek s nápisem, nebo třeba docela obyčejný atentát na Františka Ferdinanda d'Este. V nové knize z nakladatelství Triton stačilo Daphne Marrityové vzít si videokazetu své zesnulé babičky a náhle se z obyčejného dvanáctiletého ďoučete stal střed zájmu izraelských tajných služeb, mocného okultistického spolku a kdovíkoho ještě.

Přihlásit se k odběru RSS - T. Powers