RECENZE: Františka Vrbenská - Zuzana Hloušková (eds.), Žena s drakem

Článek od: Monika Hrňová - 22.01.2018

O tom, že se v každé ženě skrývá dračice, není pochyb. Divoká, nespoutaná, živelná, schopná darovat první jiskry života, ale i zažehnout plamen, který spálí vše, co jí přijde do cesty. A když se tento dračí potenciál přetaví do podoby třinácti povídek, jejichž hrdinky (a sem tam i hrdinové) se nedají jen tak spoutat obecným očekáváním a tradicemi, je dobré mít při čtení po ruce džbán vody pro případ, že by došlo k náhodnému samovznícení.

ČASOPIS: Pevnost 10/2013

Článek od: Marta Novotná - 10.10.2013

Po andělech a démonech přicházejí v říjnové Pevnosti na řadu další nadpřirozené bytosti - upíři. Vycení na vás zoubky v Tématu měsíce - Upíří deníky; Literární hlídce i Hrách. Ale nebojte se, česnek ke čtení Pevnosti potřebovat nebudete, její hradby vás ochrání.

CENY: Aeronautilus - 9. ročník

Článek od: Anonym - 10.07.2013

V sobotu 6. července 2013, ve slavnostní atmosféře Večera fantazie, jímž jako vždy gradoval Festival fantazie v Chotěboři, byly vyhlášeny výsledky už devátého ročníku ankety Aeronautilus.

RECENZE: Edita Dufková, Zpráva z Hádu

Článek od: Jan Kovanic - 12.03.2012

Toto je na prvním románu Edity Dufkové skutečně skvělé: Ve čtenářích četba její knihy probouzí další myšlenky - domýšlíme, co by se stalo, kdyby, hle, zde je nadhozena zajímavá myšlenka. Tohle mě na knížkách mistrů žánru minulého století vždycky nejvíce vzrušovalo!

(MEGA)UKÁZKA: Edita Dufková, Zpráva z Hádu

Článek od: Anonym - 04.03.2012

Autorka a nakladatelství Laser-books nám umožnilo poskytnout našim čtenářům mnohem rozsáhlejší ochutnávku z debutu naší přední autorky SF Edity Dufkové. A je to opravdu skvostné čtení. "Kosmická loď Proserpina je už takřka u cíle své cesty, ve sluneční soustavě delty pavonis, kde doufá nalézt planetu vhodnou ke kolonizaci. Třicet tisíc cestujících se probouzí z kryospánku, aby byli vzápětí postaveni před strašné zjištění - jejich loď je na kolizním kurzu s obří kometou a srážka je neodvratná..."

RECENZE: Edita Dufková, Za okraj světa (Křížové hřeby)

Článek od: Jan Kovanic - 13.06.2006

Žijeme v době zázraků. Vydavatelství Laser -book, specializované na vydávání zahraničních autorů, vydalo sbírku povídek českému autorovi. Vlastně autorce. Další zázraky pak čtenáře čekají při samotné četbě knížky, která ho zavede "Za okraj světa". Laseři krom svého dosavadního zvyku vydávat zahraniční repertoár porušili i obecně platná vydavatelská přikázání: "Povídky vydávati nebudeš!" a " Pouze osvědčené autory vydávati budeš!"

Přihlásit se k odběru RSS - E. Dufková