RECENZE: Jo Nesbø, Žízeň, HH 11

Článek od: Marek - 30.07.2017

Geniální kriminalista s problémy s alkoholem, který si většinu svých myšlenkových pochodů nechává pro sebe, žijící posedlostí po výzvě při hledání vrahů, vampyrista a nesnáze byrokracie? To může být jedině Cumberbatchův Sherlock Holmes nebo Harry Hole. A vzhledem k rudému přebalu knihy a obligátnímu nápisu "Jo Nesbo", který je jako vždy větší než samotný název knihy (značka prodává!) je jasné, že v hlavní roli bude jmenovec slavného čaroděje (říkal někdo 20. výročí?).

RECENZE: Robert Harris, Index hrůzy

Článek od: Lucie Koucká - 19.07.2014

Strach je nejsilnější lidská emoce. Na burzách se s ním počítá, dokonce existuje pro nejistotu na trhu výraz – Index hrůzy. A co teprve když jeden génius vymyslí nezávisle strojově se učící algoritmus naprogramovaný tak, aby na webu vyhledával text související se strachem a sledoval korelace s trhem. Výrazy v médiích jako teror, zděšení, hrůza a děs jsou na denním pořádku a lidé se bojí. Strach ovládá svět jako nikdy předtím.

RECENZE: Jo Nesbø, Lovci hlav

Článek od: Lamanai - 28.01.2012

Jo Nesbø se proslavil především sérií důvtipných detektivek s rozervaným hrdinou Harry Holem. Nyní se ale také na české pulty dostává kniha, která se ze série vymyká. A Cimrman by měl radost - autorovi se “úkrok stranou” rozhodně vyplatil.

Přihlásit se k odběru RSS - Kniha Zlín