Já a fantastika mezi roky 1980-1995

Článek od: Redakce - 31.08.2017

Retro srpen pomalu odchází. Řekli jsme si proto, že by to chtělo nějakou tečku za celým naším projektem. Oslovili jsme vybrané osobnosti české fantastiky, aby zavzpomínaly, jaké pro ně bylo období s fantastikou mezi roky 1980-1995. 

RECENZE: Michael Bronec, Tři kapitáni I.

Článek od: Martina Ryšková - 05.04.2017

Michael Bronec, majitel nakladatelství Straky na vrbě, po delší době obohacuje českou knižní scénu vlastní tvorbou, a když už se pustil do psaní, vzal to ve velkém stylu. V roce 2016 vyšel první díl jeho plánované trilogie Tři kapitáni s názvem Mračna nad Arénou. Pokud vše půjde podle plánu, dočkáme se brzy i pokračování. Kam nás autor v úvodní knize své originální space opery zavede?

Žoldnéři fantazie 2016

Článek od: Redakce - 24.05.2016

Dřímá v tobě budoucí Sapkowski? Nebojíš se trochy krve a potu? Rád poměříš síly s ostatními? Tak neváhej a přidej se k Žoldnéřům fantazie! Nakladatelství Straky na vrbě a ASF Asociace Fantasy vyhlašují osmý ročník literární soutěže Žoldnéři fantazie.

 

POZVÁNKA: Minicon

Článek od: Redakce - 15.11.2014

Parou zahalený steampunk si žádá čím dál více pozornosti a po vydání antologií Mrtvý v parovodu (2012), Plnou parou (2013) a Excelsior, gentlemani! (2014) se mu jí začíná dostávat i od pořadatelů conů. První a nikoli poslední takovou mechanickou vlaštovkou je letošní Minicon, jenž se u této příležitosti po letech opět vrací na půdu Národního technického muzea v Praze, kde se bude o podivuhodných a parou poháněných vynálezech mluvit jistě lépe než kdekoli jinde. Celý téměř čistě steampunkový program pak proběhne dne 22. listopadu od deseti až do večerních hodin a jeho vyvrcholením bude promítání vesmírné klasiky Ikarie XB-1.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - M. Bronec