RECENZE: Robert Holdstock, Les kostí

Článek od: Eylonwai - 02.12.2019

Jednoho dne se vydal do lesa a už se z něj nevrátil.
Putoval hvozdem; držel se zvířecích cestiček, prolézal zelená údolí, přeskakoval potůčky, pil ze studánek a spal na listí. A občas koutkem oka něco zahlédl, stín, který se míhá na okraji vidění. A čas, čas se choval nadmíru zvláštně. Kam se poděly ty dny?

LITERATURA: Prázdninové čtení

Článek od: Redakce - 12.07.2018

Jedna šestina prázdnin už je za námi a my jsme se rozhodli posbírat v redakci nějaká ta knižní doporučení. A že je z čeho vybírat. Je vidět, jak může skupina lidí tvořících jeden skvělý projekt mít naprosto rozdílný pohled na to, co je to letní odpočinkové čtení. Myslím, že si nejde nevybrat. 

RECENZE: Robert Holdstock, Lavondyss

Článek od: Jan Žlebek - 08.02.2016

Někde daleko a hluboko, v krajinách lidského srdce a snů a děsů, tam kde končí duha a začíná deset tisíc let starý les, se skrývá bájná říše, kde všechny příběhy začínají a končí. Místo hojnosti, věčného mládí a naplnění, stejně jako hrůz, smrti a zkázy. Tohle je vyprávění o hledání a nacházení. O cestě do neznámé země. O Lavondyss.

LITERATURA: Vánoční tipy

Článek od: Redakce - 11.12.2015

Vánoce už se zase pomalu blíží. A s nimi otázka, co darovat svým blízkým pod stromeček. Možná (ne, my doufáme), že je mezi vámi dost lidí, kteří chtějí udělat i letos radost dobrou knížkou či komiksem. Ale možná, že jsou mezi vámi tací, kteří netuší, co z té velké produkce 2015 vybrat. Nemusíte zoufat. Dali jsme hlavy dohromady a vybrali jsme pro vás několik literárních tipů.

RECENZE: Robert Holdstock, Les Mytág

Článek od: elho_cid - 21.10.2015

Už je to asi patnáct let, co jsem poprvé vstoupil do příšeří Ryhopského lesa a nechal se uchvátit divokými mytágy. Od prvního vydání uplynula už asi dvojnásobná doba a kniha se stává klasikou žánru. 

SLOUPEK: Knihy, které mě ovlivnily (Lament)

Článek od: Lament - 04.04.2011

Dnešním dnem zahajujeme sérii sloupků našich redaktorů. Blíží se jedenácté výročí slavné historie sci-fi rubriky Neviditelného psa a za tu dobu stačilo nemálo čtenářů dospět, založit rodiny a změnit svůj názor na literaturu. Rádi bychom vám všem představili nejenom naši redakci, ale také pohled do našich duší, které formovala literatura.

RECENZE: Robert Holdstock, Avilion

Článek od: Lament - 07.07.2010

Holdstockova próza je jako iniciační sen, drtivě vyžadující naši pozornost a těhotný významy. Zdá se, že nejen věty, ale každé slovo, ba i písmenko působí jako zaklínadlo, které nás uvězňuje do melancholického mytického bezčasí a osudovosti. Jeho úspěch jako autora spočívá zejména v tom, jak se mu podařilo oživit mytický cyklus, čas, který nebyl, nebude, ale stále je, jak evokoval prastará božstva a tato vzývání zakódoval do textů.

Přihlásit se k odběru RSS - R. Holdstock