KOMIKS: Ed Brubaker, Místo činu

Článek od: Marek - 06.06.2023

Z obálky shlíží drsnej polda. Ostře řezané rysy, podlitiny z nedávného pěstního souboje nechtěně probarvují ztuhlý výraz, v rukou revolver. Tak tomu říkáme, děti, klamavý marketing! (A je to dobře!)

KOMIKS: Ed Brubaker, Steve Epting, Velvet

Článek od: frankie - 06.12.2022

Nakladatelství BBart rozšířilo portfolio vydaných knih o komiks Velvet, jehož název je odvozen od jména hlavní hrdinky Velvet Templetonové, na první pohled pouhé sekretářky v jisté agentuře tajných služeb

KOMIKS: Zabij, nebo budeš zabit

Článek od: frankie - 19.05.2022

O tom, že se kvalita komiksu neobjevila jako zázračné dítě, vysvětluje již pohled na autorskou dvojici. Vždyť pánové Ed Brubaker a Sean Phillips mají za sebou již takové pecky, jako jsou Zatmívačka nebo série Fatale či Criminal.

KOMIKS: Ed Brubaker a Sean Phillips, Zatmívačka

Článek od: Martin Stručovský - 22.09.2021

Ed Brubaker a Sean Phillips jsou tvůrci, kteří na českém trhu nejsou nováčky. Naopak se jedná o dvě jména, která jsou zárukou kvality. Tvůrčí parťáci, kteří spolu vytvářejí výbušnou dvojici podobně jako Chip a Dale. Jejich retro Zatmívačka byla na našem trhu velmi očekávaná. Dostáli i tentokrát tvůrci svojí pověsti, nebo se jedná o krok vedle?

KOMIKS: Ed Brubaker – Michael Lark – Greg Rucka, Gotham Central 1: Při výkonu služby

Článek od: Martin Stručovský - 13.12.2016

Představovat Eda Brubakera by nejspíš bylo nošením netopýrů do Gothamu. Ostatně stačí zmínit komiksy Criminal nebo Captain America a hned víte, co můžete očekávat. Brubaker se v Gotham Centralu nezpronevěřil své lásce k thrilleru, drsné škole a noiru, a pokud máte alespoň nepatrné povědomí o komiksech, je vám už teď jasné, že se tentokrát vypravil do univerza samotného Batmana.

LITERATURA: Vánoční tipy

Článek od: Redakce - 11.12.2015

Vánoce už se zase pomalu blíží. A s nimi otázka, co darovat svým blízkým pod stromeček. Možná (ne, my doufáme), že je mezi vámi dost lidí, kteří chtějí udělat i letos radost dobrou knížkou či komiksem. Ale možná, že jsou mezi vámi tací, kteří netuší, co z té velké produkce 2015 vybrat. Nemusíte zoufat. Dali jsme hlavy dohromady a vybrali jsme pro vás několik literárních tipů.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - E. Brubaker