UKÁZKA: Ondřej Neff, Operace Armagedon

Článek od: Redakce - 28.09.2022

    • Žijící legenda české science fiction Ondřej Neff se vrací ke své kultovní dobrodružné sci-fi sérii!
    • Román volně navazuje na knihy Jádro pudla, Pán Modrého meče, Čarodějův učeň a Šídlo v pytli.
    • Nakladatelství Mystery Press chystá na příští rok autorovu novinku z cyklu Arkádie.

RECENZE: Ondřej Neff, Hu! Povídky Dědka Čucháka

Článek od: Ivo Fencl - 04.08.2022

Sedm próz Ondřeje Neffa a jeho knihy lapidárně zvané Hu! se hodně často odehrává pod kopulí lunárního habitatu Arkádie, který je tady „u nás“ v realitě jen vysněnou hudbou budoucnosti. Příběhy o rozsahu takřka čtyř set padesáti stran propojuje desetiletími osvědčená dvojice Jakuba Nedomého a Kazika Pruse, kteří v nich často fungují jako detektivové.

UKÁZKA: Ondřej Neff, Hu! Povídky Dědka Čucháka

Článek od: Redakce - 04.05.2022

 Ondřej Neff, legenda současné české science fiction, píše příběhy z kolonizovaného Měsíce už od roku 1990. Dnes tvoří cyklus Arkádie pět románů a jedenáct povídek, přičemž v sedmi z nich vystupují jako hlavní protagonisté Kuba Nedomý a Dědek Čuchák. 

• Sbírka všech povídek o Kubovi Nedomém & Dědkovi Čuchákovi z autorovy série Arkádie!
• Kniha volně navazuje na romány Měsíc mého života, Rock mého života, Hvězda mého života a Ultimus.

UKÁZKA: Ondřej Neff, Ultimus

Článek od: Redakce - 13.10.2021

    • Žijící legenda české science fiction Ondřej Neff se vrací s akční sci-fi Ultimus!
    • Román volně navazuje na knihy Měsíc mého života, Rock mého života a Hvězda mého života.
    • Nakladatelství Mystery Press chystá na příští rok z této série sbírku povídek a novel.

Fenomén: Válka světů - Česká stopa + Wells feat. Verne

Článek od: Petr Simcik - 16.04.2020

V předchozím článku Fenomén: H. G. Wells – Válka světů 1897 až 2019 jsem vyjmenoval prakticky všechny adaptace Války světů včetně tří komiksových, ale na některé jsem tak trochu schválně zapomněl. I v českých luzích a hájích se totiž našli autoři, kteří se do Války světů tak či onak pustili. Mám na mysli hlavně Ondřeje Neffa a jeho rozhlasovou dramatizaci a Petra Kopla s Tajemným hradem v Karpatech

V červnu narození...

Článek od: Monika Slíva - 31.07.2019

Rekapitulaci červnových narozenin opět stíháme vydat v následujícím měsíci jen s odřenýma ušima, ale nakonec, hlavně, že budete mít možnost si to přečíst a možná chytit i nějakou inspiraci. A o to jde především!

Já a fantastika mezi roky 1980-1995

Článek od: Redakce - 31.08.2017

Retro srpen pomalu odchází. Řekli jsme si proto, že by to chtělo nějakou tečku za celým naším projektem. Oslovili jsme vybrané osobnosti české fantastiky, aby zavzpomínaly, jaké pro ně bylo období s fantastikou mezi roky 1980-1995. 

Nový titul z vydavatelství OneHotBook: Praha Noir

Článek od: Redakce - 17.03.2017

Povídková sbírka PRAHA NOIR, jíž sestavil Pavel Mandys a která nejenže vyšla česky v nakladatelství Paseka, ale v anglickém překladu ji do své mezinárodní prestižní řady Noir zařadilo rovněž newyorské nakladatelství Akashic Books, se výborně hodí nejen k četbě, nýbrž i k poslechu za potemnělých večerů.

RECENZE: Ondřej Jireš (ed.), Klenoty české fantasy

Článek od: Jana Poláčková - 30.06.2015

Doba plyne a jak mladá generace čtenářů young adult odrůstá svým prvním písmenkovým střevíčkům, plynule přechází na tlustospisy G. R. R. Martina a dalších zvučných jmen zejména z oblasti anglicky psané fantasy. Čeští autoři se v jejich očích těší pověsti ušmudlaných Popolušek odsouzených k věčnému přebírání luštěnin a konverzaci s opeřenci pochybné pověsti. Teď však přichází kmotřička víla, otvírá šperkovnici… a namísto tří oříšků se ukazují Klenoty české fantasy.

 

POZVÁNKA: Minicon

Článek od: Redakce - 15.11.2014

Parou zahalený steampunk si žádá čím dál více pozornosti a po vydání antologií Mrtvý v parovodu (2012), Plnou parou (2013) a Excelsior, gentlemani! (2014) se mu jí začíná dostávat i od pořadatelů conů. První a nikoli poslední takovou mechanickou vlaštovkou je letošní Minicon, jenž se u této příležitosti po letech opět vrací na půdu Národního technického muzea v Praze, kde se bude o podivuhodných a parou poháněných vynálezech mluvit jistě lépe než kdekoli jinde. Celý téměř čistě steampunkový program pak proběhne dne 22. listopadu od deseti až do večerních hodin a jeho vyvrcholením bude promítání vesmírné klasiky Ikarie XB-1.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - O. Neff