UKÁZKA: Christie Golden, Soumrak (Starcraft – Sága temných templářů 3)

Článek od: Anonym - 22.11.2011

Závěrečná kniha trilogie Sága Temných templářů. Krátce po zdánlivé porážce temného archona Ulrezaje se Jake a Rosemary při útěku opravenou warpovou branou rozdělují. Rosemary spolu s ostatními uprchlíky dorazí na Shakuras, zatímco Jake je odkloněn jinam. Ale Jakeovi už nezbývá mnoho času, jejich nepřátelé se přeskupují a Zamařina esence musí být z Jakeovy mysli odstraněna dřív, než bude příliš pozdě. 

RECENZE: Christie Golden a Aaron Rosenberg, World of WarCraft: Za temným portálem

Článek od: Petr Vařák - 11.10.2011

Za Temným portálem je vůbec první knihou ze světa Warcraftu, v níž spojili své síly rovnou dva autoři – Aaron Rosenberg, tvůrce Přílivu temnoty, a Christie Golden, autorka například Vládce klanů nebo vynikajícího Zrodu hordy. Což není jediný aspekt, jímž se kniha liší od svých předchůdců. Zatímco téměř všechny předchozí romány z Warcraftu lze číst samostatně bez jakékoli znalosti ostatních knih nebo her, Za Temným portálem úzce navazuje na Příliv temnoty.

UKÁZKA: Christie Golden, Starcraft - Prvorození

Článek od: Anonym - 17.05.2011

Jake Ramsey - talentovaný archeolog s nepříliš světlými vyhlídkami do budoucna - dostal nečekanou šanci. Najali ho, aby vedl průzkum nedávno objeveného chrámu Xel' Nagů. Jake ví, že mu tento úkol otevře úplně nové možnosti. Veškeré jeho sny a tužby se však ztratí v záplavě mimozemských vzpomínek, když v chrámu najde tělo protosské Ochránkyně.

RECENZE: Christopher Golden & Mike Mignola, Baltimore aneb Statečný cínový vojáček a vampýr

Článek od: Michal Pavlič - 19.04.2011

Na bitevním poli první světové války lord Henry Baltimore rozhněvá mocného vampýra a svět se rázem změní. Evropou se rychle začne šířit vysoce nakažlivý mor, který nezastaví ani smrt. Baltimore, osamělý bojovník proti temnotě, se vrací z války domů a pozve své tři staré přátele do poloprázdného hostince. Jsou to zkušení muži, kteří mu v minulosti velmi pomohli. Zatímco na něj čekají, vyprávějí si hrůzostrašné historky a uvažují, jakou sehrají roli v nadcházející bitvě. Než noc skončí, dozvědí se, čeho je zapotřebí k zažehnání moru – jednou provždy…

RECENZE: Christie Golden, Zrod Hordy - World of WarCraft

Článek od: pagi - 30.09.2010

Vyhnání z Ráje je v tomto příběhu ztvárněno hned několikrát. Velen prchá před Zlem, které se zmocnilo jeho vlastního lidu, ale jakkoliv si svůj úkryt vybral dobře, jen odložil nevyhnutelné. Zlo se zmocnilo celé planety, na níž se skupinkou svých věrných nalezl útočiště, převrátilo naruby hodnotové žebříčky orků, kteří před jeho příchodem byli všechno, jen ne zlí, a využilo je k frontálnímu útoku na uprchlíky.

RECENZE: Christie Golden, Arthas: Zrod krále lichů

Článek od: Petr Vařák - 15.09.2010

Arthas: Zrod krále lichů je již třetím příspěvkem americké spisovatelky Christie Golden do knižní série Warcraft na motivy legendární série PC her. Po předchozích dvou počinech Vládce klanů a Zrod hordy věnující se historii orků se Christie Golden rozhodla sepsat příběh z Warcraftu snad nejznámější. Příběh Arthase, obyčejného smrtelníka, který nejprve proti Králi lichů bojoval, poté mu sloužil a nakonec se jím stal.

Přihlásit se k odběru RSS - C. Golden