RECENZE: Lucie Lukačovičová, Zákon azylu

Článek od: ena - 30.12.2021

Občas je dobré žiť v nevedomosti. Inak by ste sa museli zaoberať duchmi a strašidlami pobehujúcimi v uliciach či tajomnými bytosťami z rozprávok a legiend. Prípadne bojovať s nepriateľmi, ktorí tak celkom nepochádzajú z nášho sveta. Je lepšie o týchto veciach nevedieť. O tieto príšery nech sa stará Azyl so svojimi agentmi. No občas sa stane, že súboje s nadprirodzenom zasiahnu aj obyčajných ľudí...

RECENZE: Martin Paytok, Prokletí pro všechny

Článek od: ena - 25.10.2021

Vydavateľstvo Epocha v edícii Fantastická Epocha dáva priestor autorom klasickej fantasy, splatterpunku, akčnej fantastiky či iným podobným žánrom a ich fúziám. Tak sa stalo, že v tejto edícii vyšla aj kniha Prokletí pro všechny. Poďme sa pozrieť, v čom to prekliatie spočíva.

RECENZE: Ari Marmell, Lughovo kopí

Článek od: Karolína Poláčková - 09.10.2018

Mick Oberon je na oko jen obyčejné soukromé očko, z řady vyčnívající možná tak zálibou v teplém mléce říznutém smetanou. Ve skutečnosti ale tenhle detektiv není člověk, pod kloboukem totiž schovává špičaté uši a v bouli pod svrchníkem zase kouzelnickou hůlku. Ani jeho případy nebývají zrovna obvyklé – po tom minulém, zahrnujícím podvržence a italskou čarodějku, se nyní vrací v honu za pradávným mocným artefaktem. A zase z toho koukají samé trable.

RECENZE: O krok před peklem, antologie

Článek od: Monika Slíva - 07.05.2018

Kladivo na čaroděje má svůj unikátní vesmír a Felixova parta je projekcí jeho kolektivního vědomí.
A co je kolektivní vědomí?
Ano, správně! Propojení myslí, které neustále vstřebává další mozky. Asimiluje. Stejně jako Borgové. Vcucne nového autora, vtiskne mu matrici kladivářského univerza hluboko do paměťových buněk a natrvalo vytvoří nová neuronová spojení s Felixem, Vincencem, Walterem i Klaudií.

RECENZE: Martin Bečan, Kaziměsti

Článek od: Monika Hrňová - 04.01.2018

Párty odehrávající se v kostele, kde se místo svěcené vody můžete pokropit vodkou... Anebo ji vypít, záleží na vás. Kanál, který sežere vše, co mu padne do chřtánu. Dům, kde vám po kuchyni běhají trilobiti a dveře zdrhají, protože mají nožičky. Že to zní bizarně a bláznivě? Vítejte Nikde.

PR+LITERATURA: Laurell K. Hamiltonová, Danse Macabre (Anita Blakeová, lovkyně upírů 14)

Článek od: Monika Slíva - 11.11.2013

danse macabre perexProvinilé slasti, první díl série Anita Blakeová – lovkyně upírů, byly vydány již v roce 1993, tedy v době, kdy se Meyerové o třpytivých upírech zatím jen zdálo. V době, kdy krvesajům nikdo nedával šanci na přežití a nejvíce se prodávaly harlekýnky, se na trhu objevila hrdinka, která do celého světa hrdě vykřikovala: "Já s upíry nechodím. Já je zabíjím."

UKÁZKA: Jim Butcher: Oko zla

Článek od: Anonym - 07.09.2013

Harry Dresden, jediný profesionální čaroděj v Chicagu, už zažil horší věci než je utajené vyšetřování na natáčení filmu pro dospělé. Na novém případu je však něco velice podivného. Producent filmu je přesvědčen, že se stal terčem mocné entropické kletby, zatímco v jeho okolí za zvláštních okolností umírají pouze ženy.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - městská fantasy