V září narození...

Článek od: Monika Slíva - 28.10.2019

Nedá se popřít, že letošní podzim se vážně vydařil. Mám sice na mysli počasí, ale i na zajímavé knižní novinky byl přívětivý. V každém případě nesmím zapomenout, že ani kvůli jedné z uvedených věcí se do tohoto článku nepodíváte.. Pojďme si tedy připomenout, čí slova jsme si vypůjčili v průběhu září.

LITERATURA: TOP 10 nejlepších knih 2013 podle Jana Žlebka

Článek od: Jan Žlebek - 25.12.2013

Nej knihy roku 2013? Za sebe jsem měl poměrně jasno už někdy v květnu či červnu a není lepší důkaz o jejich kvalitách než to, že mne nadšení z nich s časem neopouští. Ba naopak sílí chuť se opět mezi jejich stránky ponořit. Vybíral jsem... pozor, teď vás překvapím... pouze z knih, které byly vydány letos a já je letos přečetl. Což je smůla třeba pro nádherný sborník Nejlepší science fiction a fantasy 2011. Ale dost canců a pojďme se podívat na mou soukromou síň literární slávy.

RECENZE: China Miéville, Kolejmoří

Článek od: Jan Žlebek - 02.06.2013

Míle a míle nekonečné spleti železničních kolejí chrání lidi před prokletou, nebezpečnou a otrávenou zemí pod pražci. A oceánem tratí se neúnavně ženou vlaky všech druhů a účelů: válečné kolosy z Manihiki, dřevěné vagony opatřené plachtami i dieselové krtkařské mašiny. Pojďme se potřetí podívat na jednu z nejzajímavějších knih letošního roku...

RECENZE: China Miéville, Kolejmoří (Railsea)

Článek od: Zireael - 31.05.2013

U autora hýřícího nápady tak jako China Miéville není překvapující, že bude zkoušet svůj talent v různých literárních formách. Weird fiction, městská fantasy, sociálně-politické SF a dokonce i komiks byl živnou půdou pro Miévillův jedinečný styl. A jak dokazuje i jeho poslední román Kolejmoří, výjimkou není ani literatura pro mládež.

RECENZE: China Miéville, Kolejmoří

Článek od: Lamanai - 29.05.2013

Kolejmoří je ajzboňácký dobrodružný příběh, kterému nemůže chybět nádech miévillovského new weird. Jde ale o velmi svižné vyprávění, které si bere to nejlepší z klasických dobrodružných knih napříč žánry.

PR+LITERATURA: China Miéville, Kolejmoří

Článek od: Jan Žlebek - 28.04.2013

China Miéville, jeden z nejzajímavějších a nejnápaditějších tvůrců současné fantastiky, se po roce opět vrací na scénu. Miéville, jenž rozproudil stojaté vody fantasy energií new weirdu a získal řadu cen, nyní přichází s románem Kolejmoří. Těšit se můžete na tradičně kvalitní překlad Milana Žáčka a originální obálku Edwarda Millera. Román je určen pro mládež, ale rozhodně by neměl zklamat ani dospělé čtenáře, obzvláště pak věrné fanoušky skvělého britského spisovatele. Vychází 2. května 2013.

RECENZE: China Miéville, Ambasadov

Článek od: Lamanai - 18.09.2012

Ne každý si může dovolit napsat román křížený s lingvistickou a filozofickou statí. Alespoň takový, aby jej někdo četl. Leč najde se jeden takový - britský bard moderní fantasy a sci-fi literatury China Miéville. Vítejte v jeho odvážné intelektuální show zvané Ambasadov.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - C. Miéville