Daniel Tučka: Aporver a ti druzí aneb Proč se sny neplní

Článek od: Redakce - 19.06.2021

Určitě to znáte. Čtete báječnou knihu českého autora, v níž se to magií a nadpřirozenými tvory jen hemží, akce střídá akci, dechberoucí kulisy vás nenechají dospat, ačkoli ráno vstáváte do práce a žena/dítě/pes kňučí a škemrají o pozornost. Tohle byste chtěli vidět ve filmu! To musím čekat, až se ozvou z Marvelu a koupí autorská práva? Není u nás pár šikovných, schopných lidí, kteří by s nadšením a menším rozpočtem dokázali totéž?

NEDĚLNÍK: Daniel Tučka, Proč nečíst fantastiku

Článek od: Redakce - 20.12.2020

Spisovatel Dan Tučka v letošním úplně posledním nedělníku (ano, opravdu je to tak, ten příští už budete číst v roce 2021) přináší fantastické a skandální odhalení! Jaké? No přece co způsobuje čtení fantastiky a proč byste ji rozhodně neměli číst! Ale vám už stejně nejspíš není pomoci... JInak byste nebyli tady, ale na nějakém úplně jiném webu, třeba o zahradničení.

RECENZE: Daniel Tučka, Pelyněk, III.

Článek od: Monika Hrňová - 16.01.2019

Archipelagus se zmítá v bouři revoluce a smrtonosná rostlina pelyňku nabírá na síle a hrozí zahubit celé lidstvo. Do hry vstupují rozmarní bohové a to, co začalo jako špinavý boj o moc, se najednou změnilo v hru o přežití. Daniel Tučka nám v posledním dílu své steampunkové trilogie servíruje přímo epický závěr.

RECENZE: Daniel Tučka, Pelyněk, II.

Článek od: Monika Hrňová - 23.02.2018

Oblohu brázdí vzducholodě, podmořské hlubiny zase ponorky navigované mořskými pannami. Elektřina existuje jen v bájích a dřevo a knihy mají cenu zlata. V Archipelagu bojují dělníci za svá práva a v Raabu naopak procitají bohové. Oblaka páry a vůně magického pelyňku vás uhranou podruhé!

RECENZE: Daniel Tučka, Pelyněk I.

Článek od: Monika Hrňová - 05.06.2017

Pokud vám jméno Daniel Tučka nic neříká, vězte, že se prosadil jako zdatný povídkář (jeho povídky naleznete například ve sbornících Legendy: Prokleté knihovny, Excelsior, gentlemani!, Ježíšku, já chci plamenomet a dalších). Ve spolupráci s nakladatelstvím Straky na vrbě vyšla v roce 2012 jeho prvotina Umrlčí tanec a nyní do světa vyráží trojdílný román Pelyněk.

POZVÁNKA: CONiáš pod parou: plnou parou vpřed!

Článek od: Redakce - 05.09.2015

Prý: „udělej reklamu!“. Prý „napiš skvělej článek, kterej přitáhne co nejvíc lidí“. A tak jsem seděl a přemýšlel, jak letošní ročník CONiáše vychválit, až jsem přišel na jednu velmi jednoduchou věc. Prostě řeknu pravdu a ono to bude bohatě stačit!

REPORTÁŽ: Fantastická literární degustace II.

Článek od: elho_cid - 05.07.2015

Literární degustace organizované Danielem Tučkou se minulý týden připomněly druhým setkáním. Po premiérovém díle přijala pozvání na komorní literární talk show autorská dvojice Jiří Walker Procházka a Klára Smolíková, a také autorka fantasy série o telepatce Magnolii, Hanina Veselá.

REPORTÁŽ: Fantastická literární degustace

Článek od: Redakce - 30.04.2015

O některých akcích se vyplatí informovat i s odstupem, protože někdy si zajímavé projekty razí cestu na pole slávy jen s obtížemi a ne vlastní vinou zapadnou do bahna přemíry informací o všem možném. Ve středu 15.4. se v Praze v klubu Carpe Diem konala Fantastická literární degustace. Setkání českých autorů fantastiky Míly Lince, Martina D. Antonína a Vilmy Kadlečkové s jejich čtenáři pěkně naživo zprostředkoval spisovatel Dan Tučka ve spolupráci s nakladatelstvím Straky na vrbě.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - D. Tučka