RECENZE: Bájné země - Válkou zmítané království, Dave Morris, Jamie Thomson

Článek od: Kamba - 23.02.2024

Nedávno se mi do ruky Válkou zmítané království. Jedná se o první díl unikátní série Bájné země, která ve světě gamebooků nemá obdoby, a jsem moc rád, že se do ní Mytago pustilo. Jedná se totiž o open-world dobrodružství. Můžete jít, kam se vám zlíbí a kdy se vám zlíbí a pak se zase vrátit, což je v přímém kontrastu se standardními lineárními gamebooky.

RECENZE: Zázračná kněžka, Jiří Mikulík

Článek od: Kamba - 05.12.2023

Sérii Gabriela Knoxe od Jiřího Mikulíka jsem se dlouho vyhýbal. Záměrně. Z informací z komunity bylo zřejmé, že se jedná o propracovaný příběh rozdělený do osmi knih, které na sebe přímo navazují. A kde já mám jako vzít čas na takové velké hraní?

RECENZE: Smrtící hra, Václav Kroc

Článek od: Kamba - 25.10.2023

Pro dnešek jsem si pro vás připravil recenzi fantasy gamebooku a to ne jen tak ledajakého: po více než patnácti letech letos vyšel další díl české série Negart group. Série, pro kterou mám slabost, vycházela totiž přesně v době, kdy jsem o gamebooky projevoval velký zájem.

RECENZE: Graham Plowman, Dům na Strážném vrchu

Článek od: Kamba - 29.08.2023

Mám tady pro vás další recenzi a ani tentokrát to není fantasy! Ačkoli to z úvodního úryvku není úplně poznat, jedná se o horor Dům na Strážném vrchu, který napsal Graham Plowman. Tento rok to je již druhý hororový gamebook po reedici Pekelného domu, což je super, protože máme srovnání. A bude o to více fascinující, že datum prvního vydání obou knih dělí bezmála čtyřicet let.

RECENZE: Eva "Ronne" Lassler - Druhá Země

Článek od: Kamba - 01.08.2023

Tento rok se úspěšně vyhýbám fantasy gamebookům a podařilo se mi to i tentokrát: další z letošních novinek je sci-fi Druhá Země. Jeho autorkou je Eva „Ronne“ Lassler, která se na poli herních knih úspěšně představila fantasy prvotinou Dáma z Agor-Nhat ze světa Dračí hlídky.

RECENZE: Steve Jackson, Pekelný dům

Článek od: Kamba - 15.06.2023

Tento rok je pro mě speciální: Pekelný dům je totiž už druhý gamebook z řady Fighting fantasy, který jsem si letos zahrál. Kniha vypadá parádně – pevná vazba gamebookům prostě sluší a je hodně funkční, dobře padne do ruky a neustálé listování tam a zpátky na ni nezanechává žádné následky

RECENZE: Moje první dobrodružství: Výprava do Okrového kraje

Článek od: Kamba - 16.05.2023

Moje první dobrodružství je edice herních knih pro rodiče-gamebookáře, pro přípravu další generace hráčů už od mala. Prvním příběhem je Výprava do Okrového kraje, obrázková kniha plná hezkých ilustrací z prostředí africké savany. Hlavní postava pochází z malého kmene obývajícího korunu velkého baobabu, která si jednoho dne všimne, že jeho listy nezvykle žloutnou. Zápletka je jednoduchá: přijít na kloub, co se to s jejich domovem děje.

RECENZE: Klinika smrti, K. H. Steinmetz

Článek od: Kamba - 21.11.2022

Varování: hraní této knihy může způsobit nebezpečnou, až chorobnou závislost na postapokalyptických zombie titulech. Například autor recenze si okamžitě musel koupit Světovou válku Z. Šetřete proto prosím své peněženky a naše lesy a gamebook nehrajte.

RECENZE: Michael Reilly, Za Jitřní štíty

Článek od: Kamba - 10.11.2022

Po akčním létě přicházím s dokončením recenze megadlouhého gamebooku Za Jitřní štíty. Líbivý vzhled a popis pravidel najdete v prvních dojmech, nyní se více zaměřím na příběh a svět Kernerren, ve kterém se odehrává.

RECENZE: Nezemě: Zde jsou příšery!

Článek od: Tereza Zelinová - 11.07.2022

Dámy a pánové, přistupte blíže! Uvidíte nevídané, uslyšíte neslýchané! A dost možná zažijete jedno z největších dobrodružství svého života. Díky Nezemě: Zde jsou příšery se ocitnete na neznámém ostrově, po kterém se prohánějí dinosauři, rostliny mají řádný apetit a na každém rohu se třese starobylá civilizace, aby vás mohla sníst a obětovat, ne nutně v tomto pořadí. A když se k tomu přidá ne moc optimistické proroctví, pak je téměř jisté, že tato kniha bude jízda.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Gamebook