RECENZE: Dmitry Glukhovsky, Metro 2035

Článek od: Marek - 15.09.2016

Po jaderném konfliktu je země zpustošená, sem tam se vyskytuje nový živočišný druh a poslední  přeživší lidé se skrývají v moskevské podzemce.  Ale je tomu tak? Touto otázkou se zabývá hlavní hrdina prvního a třetího dílu série, Arťom.

RECENZE: Neal Shusterman, Bez šance

Článek od: Monika Slíva - 05.04.2016

Američan Neal Shusterman je autorem mnoha knih pro děti a mládež, ověnčený vcelku působivou řádkou různých ocenění. A Bez šance by nemusel být ani u našich čtenářů, i když je to teprve první jeho kniha, která vychází v českém překladu.

RECENZE: Andrea Cremer, Smečka 4: Kořeny

Článek od: Martina Kastlová - 27.09.2014

Když si fanoušci před lety přečetli poslední stránky románu Oběť, dostali velice překvapující závěr. A jak je u podobných konců zvykem – i tenhle láká na další díly. Nyní vyvstává jednoduchá otázka – dosahují Kořeny kvalit starších bratříčků?

RECENZE: Catherine Fisherová, Sapphique

Článek od: Slayer - 09.12.2012

Mysleli jste si, že Pán prstenů je jediné fantasy plné temnoty, výživné akce a brilantní závěrečné gradace nezadávající si s nefalšovanou katarzí? V tom případě vás musím vyvést z omylu.

RECENZE: Daniel Polansky, Léčba ostrou břitvou

Článek od: Monika Slíva - 23.10.2012

"Vítejte v Dolním městě. Říkají mi Správce. Kdysi jsem se pohyboval na straně zákona, teď působím na té opačné. Stačí se zmínit, o jakou zakázanou látku máte zájem a já vám ji opatřím - pokud můžete zaplatit. Tady ve stínech Rigu se dějí různé věci... ...Víte, já nejsem žádný hrdina, jenže tohle město žádného jiného nemá, takže s tím budu muset něco udělat."

CENY: 17. ročník Literární ceny Knižního klubu

Článek od: Anonym - 05.09.2012

Do letošního ročníku bylo přihlášeno 133 rukopisů. Podobně jako v předešlých ročnících byl v 17. ročníku žánrově zastoupen historický román, životopisný román, dobrodružný román, thriller, detektivka, pohádka, sci-fi a fantasy. Do druhého kola se probojovalo 5 rukopisů. Z tohoto okruhu pak porota určila vítěze...

RECENZE: P. C. a Kristin Cast, Probuzená (Škola noci 8)

Článek od: Hanina - 26.04.2012

"Je přeupírováno," řekla mi paní v antikvariátu, když jsem se jí pokoušela vnutit jednu nejmenovanou upírštinu. "A fantasy nechceme," dodala vzápětí. Nakladatelé si to ale nemyslí. Český trh je zaplaven milostnými ságami ve stylu Stmívání, v nichž jednotlivé páry místo vína popíjí krev, nejrůznějšími "upířími deníky" a drsnými lovkyněmi krásných (i méně krásných) zubatců.

(NE)RECENZE: Frank Schätzing, Vzpoura oceánů

Článek od: Lamanai - 16.12.2011

Co je vlastně v sázce? Z počátku se zdá, že jde o ojedinělé útoky zvířat na lidi. Několik vědců (oceánologů, odborníků na mořskou faunu a dalších) však nezávisle na sobě začne pozorovat jisté spojitosti. Je opravdu náhoda, aby se na tolika od sebe vzdálených místech zvířata v jednu chvíli zbláznila? A jak tomu zamezit, když plejtvákovi těžko nasadíte svěrací kazajku a zavřete ho do vypolstrovaného akvária?

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Euromedia Group - Knižní klub