RECENZE: Kateřina Hurtová, A v ní stín

Článek od: ena - 26.04.2019

Tieň je často synonymom zla. Pre oči nás, svetloplachých, je však blahodarným vyslobodením a ochranou. Tieň v duši nemusí vždy znamenať zlo. Možno je to iba smútok, žiaľ alebo moc, o ktorú ste nikoho neprosili. Všetko na svete má dajaké pre aj proti. Platí to aj na Lilit, hlavnú hrdinku románu A v ní stín, ktorej tiene darovali zvláštnu schopnosť.

RECENZE: Jesse Bullington, Prznitelé hrobů

Článek od: Hanina - 23.06.2016

Nakladatelství Gorgona se nebojí vydávat nestandartní tituly se schizofrenními katy a nekrofilními nekromantkami v hlavní roli. Prznitelé hrobů posouvají hranice čtenářského vkusu nebo možná nevkusu ještě o kousek dál. 

Padouch může být i nekrofil - Obcování se smrtí

Článek od: Hanina - 16.03.2015

V dnešní době letí upíři a vlkodlaci. Jejich rozšklebené tváře (poslední dobou stále častěji spíše spanilé) vídáme na stříbrném plátně i v počítačových hrách a pomrkávají na nás z přebalů knížek. Nebylo tomu tak ale vždy. Kupříkladu přelom středověku a raného novověku byl plný kostlivců, jejichž tance symbolizující marnost lidského bytí nacházíme v řadě dobových rytin a obrazů. Velkým popularizátorem těchto motivů byl jeden švýcarský malíř. 

UKÁZKA: Jesse Bullington, Obcování se smrtí

Článek od: Redakce - 28.11.2014

„V prvních pár kapitolách je čtenář vystaven kanibalismu, nekromancii, nekrofilii, vraždě, mučení, pokusu o znásilnění a dalším hrůzám, ale Bullingtonovo spisovatelské mistrovství nedovolí román znechuceně odložit.“ – The British Fantasy Society Journal

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Gorgona