RECENZE: Roman Bureš, Propast času: IMPÉRIUM

Článek od: ena - 13.04.2018

Impérium je už Romanovou piatou knihou a poslednou z trilógie Propast času.  Autor nás zaviedol do neďalekej budúcnosti, kedy pod vplyvom neznámych udalostí dôjde k časovým zlomom. Vedľa seba sa tak ocitnú kúsky z rôznych historických období, od praveku až po 27. storočie a voľný pohyb v niektorých oblastiach môže ohroziť váš zdravý rozum, prípadne život.

RECENZE: Dan Vyleta, Kouř

Článek od: Monika Hrňová - 21.06.2017

Kouř je nákaza. Kouř je šílenství. Kouř je hřích a slabost v jednom. Kouř z vás udělá ctnostnou jeptišku i nejbídnějšího vraha. Probouzí přízemní pudy i nejtemnější vášně a dělí lidstvo na mocnou elitu a sprostou lůzu.

RECENZE: Neal Shusterman, Bez šance

Článek od: Monika Slíva - 05.04.2016

Američan Neal Shusterman je autorem mnoha knih pro děti a mládež, ověnčený vcelku působivou řádkou různých ocenění. A Bez šance by nemusel být ani u našich čtenářů, i když je to teprve první jeho kniha, která vychází v českém překladu.

RECENZE: P. C. Castová, Kristin Castová: Drakova přísaha

Článek od: Hanina - 10.12.2013

Bryan Lankford je nejmladším, nevtipnějším a nejzajímavějším ze synů svého otce. To ale není úplná pravda. Je také nejproblémovějším. Jeho prohřešky spočívají zejména v lezení do postelí neprovdaným děvčatům a v následných šarvátkách s jejich vzteklými příbuznými. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá a Bryan je svým otcem vyděděn a nejbližší lodí poslán do Nového světa.

RECENZE: Catherine Fisherová, Sapphique

Článek od: Slayer - 09.12.2012

Mysleli jste si, že Pán prstenů je jediné fantasy plné temnoty, výživné akce a brilantní závěrečné gradace nezadávající si s nefalšovanou katarzí? V tom případě vás musím vyvést z omylu.

RECENZE: Daniel Polansky, Léčba ostrou břitvou

Článek od: Monika Slíva - 23.10.2012

"Vítejte v Dolním městě. Říkají mi Správce. Kdysi jsem se pohyboval na straně zákona, teď působím na té opačné. Stačí se zmínit, o jakou zakázanou látku máte zájem a já vám ji opatřím - pokud můžete zaplatit. Tady ve stínech Rigu se dějí různé věci... ...Víte, já nejsem žádný hrdina, jenže tohle město žádného jiného nemá, takže s tím budu muset něco udělat."

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Knižní klub